SF er klar til at snakke kontanthjælp med V

Også i regeringens rødeste parti, SF, vækker det glæde, at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har meldt sig klar til et kompromis om reform af kontanthjælp,

- Det er godt, at Venstre er holdt op med at stirre sig blind på besparelser på tre milliarder og viser sig mere forhandlingsvillige, siger SF's politiske ordfører, Jesper Petersen.

Lars Løkke Rasmussen har i et interview med Radio24Syv meldt ud, at det alligevel ikke er et ultimativt krav for Venstre, at kontanthjælpsreformen sparer statskassen for tre milliarder kroner.

- Venstre ligner nogle, der er mere forhandlingsvillige, og det giver selvfølgelig den udfordring til Enhedslisten, at der nu er nogle, der er kompromisvillige i forhold til at lave en reform med regeringen, siger Jesper Petersen.

Mens både regeringen og de borgerlige partier går efter en kontanthjælpsreform, der sparer statskassen penge i et eller andet omfang, har regeringens parlamentariske grundlag i Enhedslisten det modsatte synspunkt.

- Det er fuldstændig vanvittigt at spare på kontanthjælpsmodtagere. Tværtimod skal vi have fundet nogle penge til dem, siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl.

For få dage siden sagde økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), at en reform kunne give omkring en til halvanden milliard kroner.

Venstres finansordfører, Peter Christensen, sagde så sent som i weekenden, at en kontanthjælpsreform skal give tre milliarder kroner - et krav Venstre altså nu fraviger.

Lars Løkke Rasmussen siger i interviewet med Radio24Syv, at reformen på kort sigt skal give halvanden milliard kroner, og på langt sigt skal give tre milliarder, men der er ikke ultimative krav, påpeger han.

Jesper Petersen er ikke afvisende over for de borgerlige partiers ønske om at stille sunde og raske unge mellem 25 og 30 år over for samme krav om uddannelse, som gælder unge under 25.

- En af de væsentligste grunde for SF til at ville lave en kontanthjælpsreform er, at ni ud af 10 unge, der er på kontanthjælp, er uden uddannelse. Det er et kæmpe problem, siger Jesper Petersen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip