SF-formand: Sund dansk økonomi er på vej frem

På SFs sommergruppemøde tirsdag i Nyborg peger den nu forhenværende erhvervs- og vækstminister på, at flere ting taler for, at krisen kan være ved at slippe taget i Danmark, ligesom det ser ud til, at »danskerne nu slipper taget lidt i krisen«.

»Der er grund til forsigtig optimisme. Det er klart, at når forbrugerne og virksomhederne også bliver lidt mere optimistiske, så tror vi, der kommer god gang i økonomien. Dansk økonomi er grundlægende sund. Der er styr på statsgæld og underskud, og vores konkurrenceevne er også i bedring,« siger ministeren.

Hun peger, ligesom statsministeren har gjort det, på, at forbrugertilliden er voksende, ligesom der på boligområdet er forbedringer at spore.

»Det er små tegn, og det er forsigtige tegn, men der bliver mere gang i forbruget, og det er noget af det, vi har gået og ventet på,« siger hun.

Regeringen fremlægger i den kommende uge sin finanslov, men danskerne skal ikke se frem til et regulært gavebord, påpeger Vilhelmsen.

»Det bliver ikke et overflødighedshorn af nye og dyre forslag. Det helt afgørende er, at vi fastholder en ansvarlig og økonomisk linje, men der vil være forbedringer, gode forbedringer, og vi vil gøre, hvad vi kan - selvfølgelig inden for de meget snævre økonomiske rammer - for at skabe flere job,« siger Vilhelmsen.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip