SF: Hvad er det nye i Venstres bandeudspil?

SFs retsordfører, Karina Lorentzen, har således svært ved at se, at bandeudspillet skal gøre en afgørende forskel i den verserende bandekrig.

»Jeg er til hver en tid åben for at se på nye tiltag, der kan standse bandernes skyderi, men der er bare ikke markant nyt i Venstres udspil, og der er ikke skyggen af tiltag, der stopper de alvorlige skyderier, vi ser i København lige nu,« siger retsordføreren i en skriftlig kommentar.

I sit udspil peger Venstre på, at man skal stramme udvisningsreglerne, så det bliver lettere at sende bandemedlemmer ud af landet, hvis de ikke har opholdstillade. Desuden vil oppositionspartiet have skærpet kontrollen med bandemedlemmers offentlige ydelser.

Men det er man allerede i gang med, påpeger Karina Lorentzen:

»Vi skal fortsat se på, om bandemedlemmer modtager ydelser, som de ikke har krav på, og om de bør smides ud af landet. Det gør vi allerede i dag. Så heller ikke her er der noget nyt under solen,« forklarer SFeren.

Hun undrer sig over, at Venstre i sidste uge i Folketinget ikke stemte for et forslag fra regeringen, som vil gøre det lettere for politiet at foretage hemmelige ransagninger.

I dag kræver det mistanke om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om terrorisme eller særligt grove våben, hvis en dommer skal give politiet mulighed for ransagninger, men regeringen vil ændre reglerne, så det også kan lade sig gøre ved brug af »lettere« våben som for eksempel pistoler.

Ifølge Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), har partiet ikke helt afvist forslaget endnu.

»Vi tror, at det har effekt, når politiet laver ransagninger, som ikke er hemmelige. Jo flere gange, politiet er på besøg hos de her medlemmer, jo mere skræmte bliver de, og jo flere afholder sig fra at føde ind til de her bander. Det ødelægger deres rekrutteringsstrategi. Jeg tror ikke, de hemmelige ransagninger har effekt, siger han.

 

Dagens Gossip