SF-kender: SF kan være glade

At Social- og Integrationsministeriet er en fordel for Annette Vilhelmsen og SF, mener Hans Mortensen ikke, at der er tvivl om. Til gengæld vil han ikke udelukke, at Annette Vilhelmsen kan løbe ind i problemer med sit bagland, når hun kommer til at stå regeringens hårde linje igennem på integrationsområdet.

»Om hun bliver en fordel for Integrationsministeriet, må vi se. Hun mangler stadig at finde sine ben i dansk politik, siden hun blev kastet ind i formandskabet i SF. Men jeg tror godt, at hun kan leve op til regeringens linje, for det er jo ikke sådan, at hun skal gennemføre nye vanvittige stramninger, som kan gøre ondt på SF,« siger han.

Regeringens samlede store bevågenhed på integrationsemnet, og det faktum, at der ikke er nogen store nye initiativer på vej, heller ikke fra Radikale Venstre, kommer ifølge Hans Mortensen til at være en styrke for Annette Vilhelmsens fremtid i Integrationsministeriet.

Udover de to nye ministerier kan SF også glæde sig over, at Villy Søvndal beholder sin post som udenrigsminister på trods af gisninger om, at han var på vej ud.

 

Dagens Gossip