SF kickstarter valgkamp på Københavns hipster-bro

Mens de fleste partier holder deres første valgkamps-pressemøder på Christiansborg, cyklede Pia Olsen Dyhr (SF) onsdag ud til Dronning Louises Bro ved Nørrebro i København.

Her blev hun mødt af kram og tilråb fra SF Ungdom, der stod klar med pjecer til forbipasserende cyklister.

- Danskerne skal nok se nok tv de næste par uger og få en fornemmelse af, hvad partierne mener.

- Men det er jo her ude, at det afgøres - det er jo ved at diskutere med danskerne face to face om, hvilket Danmark vi ønsker, svarer SF's formand til spørgsmålet om det atypiske valg af scene for pressemødet.

For Olsen Dyhr er det et ønske om et grønnere og tryggere Danmark, som hun slår et slag for på Dronning Louises Bro.

Især ønsket om at ændre dagpengereformen, som mandag fejrede fem års fødselsdag, går SF's partiformand til valg på.

- Alle partier, der går til folketingsvalg, bør komme med deres forslag til en dagpengeløsning.

- SF ønsker en dagpengeperiode på tre år og en genoptjening - altså hvor lang tid du skal arbejde for ret til dagpenge - på et halvt år, siger partiformanden.

I den seneste meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, står rød blok til at få 79 mandater og blå blok til 96 mandater. I Pia Olsen Dyhrs optik skal rød blok vinde stemmer ved at tydeliggøre forskellene mellem blokkene.

- Vi vil prioritere velfærden. Vi får et økonomisk råderum nu. Det vil vi ikke klatte væk på skattelettelser. Vi vil bruge det på en ordentlig dagpengeløsning. Vi ønsker mere velfærd - især til vores børn. Og når vores mor og far skal på plejehjem, så er der økonomi til at tage sig af dem, siger hun.

Det er Pia Olsen Dyhrs første folketingsvalg i spidsen for SF, efter hun overtog formandsposten i 2014, hvor partiet blødte vælgere.

Det er lykkes hende at stabilisere partiet, og det spås nu 11 mandater, når stemmerne er talt op efter valgdagen 18. juni.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip