SF-klippe støtter Vilhelmsen i formandskampen

20/09/2012 10:10

Newspaq

Nyheder
SF's nestor Aage Frandsen bekender nu kulør i partiets formandskamp og peger på Annette Vilhelmsen frem for sundhedsminister Astrid Krag til at efterfølge Villy Søvndal. - Annette Vilhelmsen er velegnet og dygtig. Hun er i stand til at samle SF i denne situation, hvor det kan virke, som om der er stor forskellighed, siger Aage Frandsen til DR Nyheder. Han mener, at netop Vilhelmsen vil kunne være formand for hele SF, fordi hun ikke tilhører nogen bestemt gruppering i partiet. Annette Vilhelmsen er blevet kritiseret for at ville noget andet end det, der står i regeringsgrundlaget, blandt andet på dagpengeområdet. Aage Frandsen mener alligevel, at Vilhelmsen vil være loyal over for regeringssamarbejdet. - Men der kommer et andet grundlag på et andet tidspunkt om nogle år. Derfor skal man ikke holde sig tilbage med at sige, at på nogle områder kunne det være relevant at se på, om man kunne gøre det bedre, siger Aage Frandsen, der gennem en lang årrække sad i Folketinget for partiet. Frandsen har tidligere været ude med riven efter de mange støtteerklæringer til fordel for kandidaterne. Han beskrev det som afgørende at forhindre, "at medlemmerne føler sig rendt over ende". - Det skulle nødig være en konkurrence om, hvem der kommer først med flest meldinger. - Det skulle gerne være på baggrund af, at man får en diskussion og en ordentlig dialog, som er udtryk for, hvem der ender med at blive formand for SF, sagde Aage Frandsen til Politiken i sidste uge. Han siger, at han giver sin mening til kende nu, fordi det fredag ikke længere er muligt at stille op som formandskandidat.

Mest læste i dag

SF's nestor Aage Frandsen bekender nu kulør i partiets formandskamp og peger på Annette Vilhelmsen frem for sundhedsminister Astrid Krag til at efterfølge Villy Søvndal.

- Annette Vilhelmsen er velegnet og dygtig. Hun er i stand til at samle SF i denne situation, hvor det kan virke, som om der er stor forskellighed, siger Aage Frandsen til DR Nyheder.

Han mener, at netop Vilhelmsen vil kunne være formand for hele SF, fordi hun ikke tilhører nogen bestemt gruppering i partiet.

Annette Vilhelmsen er blevet kritiseret for at ville noget andet end det, der står i regeringsgrundlaget, blandt andet på dagpengeområdet. Aage Frandsen mener alligevel, at Vilhelmsen vil være loyal over for regeringssamarbejdet.

- Men der kommer et andet grundlag på et andet tidspunkt om nogle år. Derfor skal man ikke holde sig tilbage med at sige, at på nogle områder kunne det være relevant at se på, om man kunne gøre det bedre, siger Aage Frandsen, der gennem en lang årrække sad i Folketinget for partiet.

Frandsen har tidligere været ude med riven efter de mange støtteerklæringer til fordel for kandidaterne.

Han beskrev det som afgørende at forhindre, "at medlemmerne føler sig rendt over ende".

- Det skulle nødig være en konkurrence om, hvem der kommer først med flest meldinger.

- Det skulle gerne være på baggrund af, at man får en diskussion og en ordentlig dialog, som er udtryk for, hvem der ender med at blive formand for SF, sagde Aage Frandsen til Politiken i sidste uge.

Han siger, at han giver sin mening til kende nu, fordi det fredag ikke længere er muligt at stille op som formandskandidat.