SF-lektie: DF tøver med regeringsdrømme

Det kan være dyrt for et parti at være medlem af en regering.

I SF's tilfælde har det været så dyrt for partiet, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har lært en vigtig lektie. Det siger han i interviewprogrammet Hos Clement på DR1.

- Jeg har i den grad lært af den situation, som SF står i. Hvis man gør så meget for at komme i regering, så det bliver et mål i sig selv, at man kommer til at slippe de politiske pejlemærker, så gør man jo sig selv og sine vælgere en kæmpe bjørnetjeneste, mener han.

Ved sin afgang i september fastslog Pia Kjærsgaard ellers, at Dansk Folkepartis fremtidsmål er at deltage i en regering. Men den nye formand lægger luft til målet om at komme med i en regering, hvis der skulle være borgerligt flertal efter næste valg.

- SF har gjort alt for at komme i regering, selv om man har skullet file så meget på sine egne synspunkter, at partiet nærmest ikke er til at kende igen.

- Dansk Folkeparti skal ikke stå i den situation. Så det der med at søge regeringsdeltagelse nærmest for enhver pris, det bliver ikke hos DF, lyder det fra Thulesen Dahl.

Tirsdag valgte SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, at forlade SF til fordel for Socialdemokraterne.

En af hans grunde til skiftet er blandt andet, at SF har haft for svært ved at tage magten på sig, og at partiet stadig diskuterer, om det er en god idé at have det ansvar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip