SF mener at VKO svigtede fængslerne fælt

Der skal ryddes op efter den tidligere regering, som havde travlt med at skærpe straffene og sende folk bag tremmer - men uden at finde pengene til fængslerne, som nu er proppede til randen med pladsmangel "så langt øjet rækker".

Sådan lyder meldingen fra SF's retsordfører og formand for Retsudvalget, Karina Lorentzen, som bebuder en ny linje i dansk fængselspolitik.

- Det er slut med at foreslå strafskærpelser eller andre krav uden at have fundet finansiering til det, skriver hun i en mail til Ritzau.

- Vi må kræve af alle, også højrefløjen, at der fremover udvises den ansvarlighed, at skal straffen op, må man også finde pengene til pladserne i fængslerne.

Karina Lorentzen hævder, at alene de højere straffe på hjemmerøverier, som blev vedtaget sidste år, koster statskassen 100 millioner kroner.

- Og det havde højrefløjen ikke sat penge af til, siger hun.

- For nylig har de haft forslag om at hæve straffen for indbrudskriminalitet. Men når man ikke har fundet en rød reje til de mellem 80 og 300 pladser, det koster, så presses Kriminalforsorgen altså helt ekstremt, tilføjer SF's retsordfører.

Hun mener, at det er "helt legitimt" at ønske strafskærpelser.

- Men man må også vide med sig selv, at det ikke er gratis for vores fængsler. Og højrefløjen har i årevis væltet krav ned over fængslerne uden også at have beregnet konsekvenserne eller sat penge af til det, lyder det.

Karina Lorentzen mener, at overbelægningen i danske fængsler giver et hårdere arbejdsmiljø for betjentene og ringere muligheder for de indsatte for at komme ud af kriminalitet.

Folketinget tager mandag hul på forhandlingerne om Kriminalforsorgens økonomi.

 

 

Dagens Gossip