SF mister byrådsgruppe

Til Morsø Folkeblad fortæller de to tidligere SF-politikere, Michael Dahlgaard og Tore Müller, at de er utilfredse med partilinjen under den nye formand, Annette Vilhelmsen (SF).

»Det var Villy Søvndals projekt, der var med til at trække os ind i SF. Han stod for en sund grad af realisme: SF skulle søge indflydelse og magt, men det ville også komme til at koste noget,« siger Michael Dahlgaard, der er 2. viceborgmester i Morsø Kommune, til lokalavisen.

Hans med-afhopper, der indtil forleden var formand for SF på Mors, siger, at balladen omkring SF på landsplan har været en hindring for at føre lokalpolitik for de to SFere.

»Når vi skal bruge 80 procent af vores tid på at snakke landspolitik frem for at snakke lokalpolitik, så har vi et problem. Så kommer det til at tage fokus fra det, vi arbejder for lokalt på Mors, og det har vi taget konsekvensen af,« siger Tore Müller til Morsø Folkeblad.

Til ekstrabladet.dk fortæller Michael Dahlgaard, at 20 ud af 51 SF-medlemmer i kommunen har forladt partiet i løbet af de seneste dage. Han håber, at flere vil støtte op om den nye lokalliste.

Siden formandsskiftet har SF mistet et tocifret antal byrådsmedlemmer. Flere af dem er skiftet til Socialdemokraterne, heriblandt Pernille Fendrich Schmidt fra Slagelse, Peter Borup Sørensen, Vejle, Helle Waagner fra Nordfyns Kommune samt de to Slagelse-politikere, Ib Larsen og Jørgen Andersen.

 

Dagens Gossip