SF om jagt på rumænere: Populistisk overkill fra S

»Det er lidt et overkill fra Socialdemokraternes side, og det er også lidt populistisk, når man på den måde går ud og sparker til en enkelt befolkningsgruppe,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), der blandt andet er integrations- og retsordfører for SF.

Hun kalder den socialdemokratiske udmelding om, at rumænerne skal »stresses« så de ikke får et indtryk af, at »de kan komme og bruge Danmark som en campingplads« for et overkill, da politiet har været opmærksom på problemstillingen i flere år.

»Det er mit klare indtryk, at politiet er opmærksom på, at EU-borgere rent faktisk kan sendes hjem, hvis de ikke har midler til at sørge for deres ophold. Ligesom politiet også skrider ind over for den kriminalitet, de kan komme af sted med. Så jeg synes egentlig, det her er at sparke en åben dør ind,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Desuden er det ikke alle, der kommer til landet for at begå kriminalitet, understreger SFeren.

»Nogle kommer hertil og får måske et arbejde i første omgang og bliver arbejdsløse. Så bliver de subsistensløse og kommer til at gå og samle flasker uden nødvendigvis at blive kriminelle. Så det er et problem, der rækker længere ud. Nogle af de her mennesker lever i ekstrem fattigdom i deres hjemland og bliver presset herop. Så det er et problem, man skal søge en løsning på på EU-plan,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Hun er dog helt med på, at det skal give en direkte billet hjem, hvis der er tale om kriminalitet, og at EU-borgere, der ikke kan sørge for dem selv skal sendes tilbage til deres hjemland. Men debatten skal ikke kun handle om rumænere.

»Vi skal gøre noget i forhold til alle befolkningsgrupper, og vi skal gøre det efter bogen,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

 

Dagens Gossip