SF-ordfører kritiserer egne ministre

Skrevet af BNB

08/04/2013
»Jeg synes, det ser uheldigt ud, at ingen ministre har ønsket at kommentere, hvad det (loven, red.) betyder for dem. Jeg synes, det mindste, man kan gøre, er at vise, hvad sådan en lov får af praktisk betydning for præcis det ministerium, der bliver spurgt ind til,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt til Berlingske Nyhedsbureau. Regeringspartierne samt Venstre og Konservative støtter en ny offentlighedslov. Den indskrænker blandt andet muligheden for at følge med i korrespondance til og fra ministre. Det skal, påpeger regeringen, sikre et »fortroligt rum«, hvor der kan udveksles idéer og informationer, uden at offentligheden følger med. De 20 nuværende og tidligere ministre er konkret blevet spurgt af Jyllands-Posten om, hvilke problemer det manglende fortrolige rum har givet dem i deres arbejde som minister. SFs Karina Lorentzen Dehnhardt har intet bud på, hvorfor ingen har ønsket at svare. »Det har jeg ikke nogen idé om. Jeg tror, at man skal ind i ministrenes hoveder for at finde ud af det,« siger hun. Spørgsmål: Hvad er det for et signal, de manglende svar sender? »Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, fordi det er en vigtig lov. Det er ikke bare en lille ting. Derfor synes jeg, at man som minimum må hjælpe til med at belyse, hvilke konsekvenser sådan en lov har, og hvad den rent faktisk kan bruges til,« siger hun. Spørgsmål: Ville du selv have svaret, hvis du var minister? »Jeg tror, at jeg havde gjort mig umage med at finde et svar,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Mest læste i dag

»Jeg synes, det ser uheldigt ud, at ingen ministre har ønsket at kommentere, hvad det (loven, red.) betyder for dem. Jeg synes, det mindste, man kan gøre, er at vise, hvad sådan en lov får af praktisk betydning for præcis det ministerium, der bliver spurgt ind til,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt til Berlingske Nyhedsbureau.

Regeringspartierne samt Venstre og Konservative støtter en ny offentlighedslov. Den indskrænker blandt andet muligheden for at følge med i korrespondance til og fra ministre. Det skal, påpeger regeringen, sikre et »fortroligt rum«, hvor der kan udveksles idéer og informationer, uden at offentligheden følger med.

De 20 nuværende og tidligere ministre er konkret blevet spurgt af Jyllands-Posten om, hvilke problemer det manglende fortrolige rum har givet dem i deres arbejde som minister.

SFs Karina Lorentzen Dehnhardt har intet bud på, hvorfor ingen har ønsket at svare.

»Det har jeg ikke nogen idé om. Jeg tror, at man skal ind i ministrenes hoveder for at finde ud af det,« siger hun.

Spørgsmål: Hvad er det for et signal, de manglende svar sender?

»Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, fordi det er en vigtig lov. Det er ikke bare en lille ting. Derfor synes jeg, at man som minimum må hjælpe til med at belyse, hvilke konsekvenser sådan en lov har, og hvad den rent faktisk kan bruges til,« siger hun.

Spørgsmål: Ville du selv have svaret, hvis du var minister?

»Jeg tror, at jeg havde gjort mig umage med at finde et svar,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.