SF-top: Aage Frandsen er respektløs

Aage Frandsen var i sin tid som toppolitiker i SF ikke i nærheden af at skabe den samme fremgang for partiet, som Villy Søvndal har gjort. Derfor klinger SF-nestorens kritik hult.

Sådan lyder det fra SF's politiske ordfører Jesper Petersen, efter at den mangeårige SF'er, Aage Frandsen, i et interview med Information kritiserer partiledelsen i stærke vendinger.

- Jeg synes, Aage Frandsen opfører sig respektløst over for Villy Søvndal som afgående formand, siger Jesper Petersen og fortsætter:

- Villy Søvndal har opnået, at vi i dag er i regering, han har fremelsket en ny generation af SF'ere og givet os en fantastisk fremgang ved flere valg. Det formåede Aage Frandsen jo aldrig selv, da han var i spidsen for SF.

Aage Frandsen har siddet i Folketinget for partiet i sammenlagt 18 år. Som en del af partiets top var han blandt andet med til at skrue fire finanslove sammen.

I Information anklager den nu 70-årige SF'er Villy Søvndal for at have mistet fornemmelsen for, hvad SF's medlemmer egentligt mener.

Men kritikken fra den mangeårige indflydelsesrige partikollega runger hult, mener Jesper Petersen.

- Jeg synes, han optræder som det, Holger K. Nielsen kalder en mandagstræner. Den der dagen efter kampen har en masse holdninger til, hvordan man skulle have spillet, siger Jesper Petersen.

- Hvor vi indimellem var med til at lave aftaler i Aage Frandsens tid, så kan vi nu ikke lave lovforslag eller reformer i Danmark, uden at SF har været med ved bordet, lyder det fra ordføreren.

I Information kritiserer Aage Frandsen blandt andet, at medlemsdemokratiet i partiet er blevet nedprioriteret de seneste år.

Men det er langt fra sandheden, mener Jesper Petersen.

- Jeg har prøvet at være med i hovedbestyrelsen, da Aage Frandsen var gruppeformand, og jeg kan godt huske, hvordan partidemokratiet var dengang, siger han.

- Alle sagde, hvad de mente, Aage Frandsen konkluderede så, at 'det arbejder vi videre med', og så bestemte han i øvrigt, hvordan kursen skulle være.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip