SF-top: Aage Frandsen er respektløs

Aage Frandsen var i sin tid som toppolitiker i SF ikke i nærheden af at skabe den samme fremgang for partiet, som Villy Søvndal har gjort. Derfor klinger SF-nestorens kritik hult.

Sådan lyder det fra SF's politiske ordfører Jesper Petersen, efter at den mangeårige SF'er, Aage Frandsen, i et interview med Information kritiserer partiledelsen i stærke vendinger.

- Jeg synes, Aage Frandsen opfører sig respektløst over for Villy Søvndal som afgående formand, siger Jesper Petersen og fortsætter:

- Villy Søvndal har opnået, at vi i dag er i regering, han har fremelsket en ny generation af SF'ere og givet os en fantastisk fremgang ved flere valg. Det formåede Aage Frandsen jo aldrig selv, da han var i spidsen for SF.

Aage Frandsen har siddet i Folketinget for partiet i sammenlagt 18 år. Som en del af partiets top var han blandt andet med til at skrue fire finanslove sammen.

I Information anklager den nu 70-årige SF'er Villy Søvndal for at have mistet fornemmelsen for, hvad SF's medlemmer egentligt mener.

Men kritikken fra den mangeårige indflydelsesrige partikollega runger hult, mener Jesper Petersen.

- Jeg synes, han optræder som det, Holger K. Nielsen kalder en mandagstræner. Den der dagen efter kampen har en masse holdninger til, hvordan man skulle have spillet, siger Jesper Petersen.

- Hvor vi indimellem var med til at lave aftaler i Aage Frandsens tid, så kan vi nu ikke lave lovforslag eller reformer i Danmark, uden at SF har været med ved bordet, lyder det fra ordføreren.

I Information kritiserer Aage Frandsen blandt andet, at medlemsdemokratiet i partiet er blevet nedprioriteret de seneste år.

Men det er langt fra sandheden, mener Jesper Petersen.

- Jeg har prøvet at være med i hovedbestyrelsen, da Aage Frandsen var gruppeformand, og jeg kan godt huske, hvordan partidemokratiet var dengang, siger han.

- Alle sagde, hvad de mente, Aage Frandsen konkluderede så, at 'det arbejder vi videre med', og så bestemte han i øvrigt, hvordan kursen skulle være.

 

Dagens Gossip