SF-top bifalder valgløfte om skattestigning

26/03/2013 12:48

BNB

Nyheder
Han ser gode perspektiver i at gå til kommunalvalg med en plan om at hæve skattetrykket i Aarhus Kommune. »Det er fint, hvis man vil løfte velfærdsniveauet, og det er jo det, man lægger op til i SF Aarhus. Det er offensivt og positivt,« siger Jonas Dahl. Han er selv aarhusianer, men understreger, at han som udgangspunkt ikke vil blande sig i, hvordan SF Aarhus vil føre valgkamp. Derfor vil han heller ikke udtale sig om, hvorvidt SFs partiforeninger i landets øvrige kommuner bør lade sig inspirere af deres aarhusianske partifæller. »Det er en lokalplan, som SF Aarhus har lagt frem, fordi de vurderer, at der blandt andet er behov for et løft til ældreplejen. Jeg blander mig ikke i, hvordan man hver især fører valgkamp. Vores udgangspunkt er, at det hele skal gå op i sidste ende,« siger Jonas Dahl. Et af argumenterne for højere skatter i Aarhus er, at det »kan være med til at vise den forskel, der er på fløjene, og som måske kan være lidt svær at se landspolitisk«. I sommer indgik regeringspartierne en skatteaftale med Venstre og Konservative, og det fik flere SFere til at kritisere, at partiet gik med til at finansiere skattelettelser ved at nedregulere overførselsindkomsterne. SF i Aarhus går nu til valg på at styrke velfærdssamfundet i byen ved at oprette nye stillinger i den offentlige sektor. Det skal finansieres ved at pålægge borgerne en skattestigning på en promille på indkomstskatten, grundskylden og dækningsafgiften. »Det betyder, at en person med en almindelig indkomst skal betale 100-200 kroner ekstra om året. En bankdirektør skal betale 1.000 kroner ekstra om året, og en på overførselsindkomst skal betale 50-60 kroner. Det er ikke store beløb for, at vi kan få et væsentligt antal ekstra ansatte,« siger SFs politiske ordfører i Aarhus, Thomas Medom (SF). Samlet set skal skattestigningen indbringe kommunen 125 millioner kroner ekstra om året.

Mest læste i dag

Han ser gode perspektiver i at gå til kommunalvalg med en plan om at hæve skattetrykket i Aarhus Kommune.

»Det er fint, hvis man vil løfte velfærdsniveauet, og det er jo det, man lægger op til i SF Aarhus. Det er offensivt og positivt,« siger Jonas Dahl.

Han er selv aarhusianer, men understreger, at han som udgangspunkt ikke vil blande sig i, hvordan SF Aarhus vil føre valgkamp. Derfor vil han heller ikke udtale sig om, hvorvidt SFs partiforeninger i landets øvrige kommuner bør lade sig inspirere af deres aarhusianske partifæller.

»Det er en lokalplan, som SF Aarhus har lagt frem, fordi de vurderer, at der blandt andet er behov for et løft til ældreplejen. Jeg blander mig ikke i, hvordan man hver især fører valgkamp. Vores udgangspunkt er, at det hele skal gå op i sidste ende,« siger Jonas Dahl.

Et af argumenterne for højere skatter i Aarhus er, at det »kan være med til at vise den forskel, der er på fløjene, og som måske kan være lidt svær at se landspolitisk«.

I sommer indgik regeringspartierne en skatteaftale med Venstre og Konservative, og det fik flere SFere til at kritisere, at partiet gik med til at finansiere skattelettelser ved at nedregulere overførselsindkomsterne.

SF i Aarhus går nu til valg på at styrke velfærdssamfundet i byen ved at oprette nye stillinger i den offentlige sektor. Det skal finansieres ved at pålægge borgerne en skattestigning på en promille på indkomstskatten, grundskylden og dækningsafgiften.

»Det betyder, at en person med en almindelig indkomst skal betale 100-200 kroner ekstra om året. En bankdirektør skal betale 1.000 kroner ekstra om året, og en på overførselsindkomst skal betale 50-60 kroner. Det er ikke store beløb for, at vi kan få et væsentligt antal ekstra ansatte,« siger SFs politiske ordfører i Aarhus, Thomas Medom (SF).

Samlet set skal skattestigningen indbringe kommunen 125 millioner kroner ekstra om året.