SF: Venstre belønner erhvervslivet igen

Partiets politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), afskriver Venstres finanslovsudspil som et forsøg på at hjælpe erhvervslivet på bekostning af velfærden.

»Det står endnu engang klart, at Venstre vil skære i velfærden for at dele pengene ud som skattelettelser til erhvervslivet. Det er ikke SFs ønske. Jeg mener derimod, at vi har fundet en god balance mellem en økonomisk og en social ansvarlighed, mellem at skabe vækst og arbejdspladser og samtidig holde fast i vores velfærd,« siger han i en skriftlig kommentar.

De fem milliarder kroner til skattelettelser vil Venstre blandt andet finde ved at indføre nulvækst i den offentlige sektor. Men ifølge SF-ordføreren er oppositionspartiet tavst om konsekvenserne af nulvækst.

»Det er da påfaldende, at Venstre endnu engang undlader at sige højt, hvad nulvækst betyder - nemlig 33.000 færre offentlige ansatte i 2020,« siger Jonas Dahl.

SF mener, at Venstres finanslovsudspil vil fremme uligheden på flere områder.

»Venstre vil give kommunerne mulighed for at sætte ejendomsskatten ned, noget som først og fremmest vil tilgodese boligejere i rige kommuner som for eksempel Gentofte Kommune nord for København,« siger Jonas Dahl.

»Det virker ikke som et særligt gennemtænkt forslag, hvis man ønsker at sætte gang i vækst og beskæftigelse,« konstaterer han.

 

Dagens Gossip