SF: Venstres asylhjælp i nærområderne er hyklerisk

"Venstre vil målrette en større del af udviklingsbistanden til hjælp i nærområderne, hvor vi kan hjælpe mange gange flere, end vi kan herhjemme. I Danmark koster en asylansøger 213.000 kroner om året".

Sådan hedder det i Venstres asyludspil, som Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen,fremlagde tirsdag.

Men budskabet møder hård kritik fra SF's formand, Pia Olsen Dyhr:

- Det er ufattelig hyklerisk, at Løkke taler om hjælp i nærområderne, når han samtidig vil skære i ulandsbistanden. Den bliver jo netop brugt til at forhindre, at folk flygter og til at hjælpe i nærområderne, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun henviser dermed til, at Venstre går til valg på at skære 2,6 milliarder kroner årligt i udviklingsbistanden. Pengene skal i stedet gå til andre ting, som eksempelvis partiets sundhedsudspil.

SF vender sig samtidig imod de dele af Venstres udspil, som rammer de levevilkår flygtninge og indvandrere tilbydes i Danmark.

Venstre vil blandt andet afskaffe kontanthjælpen til nytilkomne flygtninge og familiesammenførte. De skal i stedet modtage en lavere ydelse, der starter på SU-niveau, mener Venstre.

Men det vil ramme asylsøgerne urimeligt hårdt, mener Pia Olsen Dyhr.

- Lars Løkke vil tvinge flygtningefamilier tilbage i fattigdom. De må ikke længere bo uden for asylcentrene.

- Vi ved, at det ikke fører til noget godt at holde folk i fattigdom eller bure dem inde på centrene. Det er både uklogt og meget trist. Vi taler om mennesker, der er flygtet fra grufulde overgreb fra ekstremister som Islamisk Stat, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip