SF: Vi stiller ingen ultimative SU-krav

SF's uddannelsesordfører, Lisbeth Bech Poulsen, præciserer nu sine udtalelser om krav til en kommende SU-reform, som hun er kommet med i lørdagens udgave af Berlingske:

- Jeg har talt om principper, ikke krav. Det er ikke klogt at starte ud med ultimative krav, skriver hun i en mail til Ritzau.

Lisbeth Bech Poulsen understreger, at der ikke er tale om et ultimatum i forhold til andre forhandlingspartnere, men en beskrivelse af, hvilke retningslinjer regeringspartiet tager udgangspunkt i, når reformen skal konkretiseres.

Det vakte ellers opsigt, at Lisbeth Bech Poulsen over for Berlingske præsenterede tre krav til den reform af SU-systemet, som regeringen er på vej med.

Studerende skal fortsat kunne få SU, selvom de bliver forsinket i deres studier, ingen studerende må få forringet deres muligheder for at gennemføre en uddannelse, og den sociale balance i studiestøtten må ikke forringes, lød det.

Det vakte jubel hos Dansk Folkeparti og Enhedslisten, mens Socialdemokraterne langtfra bifaldt de ultimative krav fra regeringsfællerne i SF.

- Nu går jeg ikke ind for, at man stiller ultimative krav. Det er så det, de gør. Det gør vi ikke. Vi stiller ingen ultimative krav, siger Mette Reissmann, Socialdemokraternes forsknings- og uddannelsesordfører.

- Vi lytter til, hvad de siger, og så må vi, når vi mødes, finde ud af, hvordan vi får det hele til at gå op i en højere enhed, så de studerende kan komme hurtigere igennem, og vi kan nå vores målsætning, siger hun.

Men der var altså ikke tale om krav alligevel, forklarer Lisbeth Bech Poulsen:

- Principper handler om, hvilke grundholdninger man drager beslutninger ud fra. Og der er det for eksempel vigtigt, at vi bevarer og udbygger den lighed i uddannelse, som SU'en giver mulighed for, så alle uanset deres familiebaggrund har råd til en uddannelse.

Regeringen vil til foråret præsentere et forslag til ændring af SU-ordningen. Diskussionerne om udspillet skal endnu være på et niveau, hvor alle muligheder overvejes, og hvor intet er mere i spil end andet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip