SF vil have mødre til at bremse hellige krigere

Sådan lyder det fra SFs retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), efter at partierne i blå blok har opfordret til, at man tager et eller flere af ovennævnte forslag i brug for at bremse unge, der kan tænkes at ville drage i hellig krig.

»Jeg kan godt forstå, at de er optaget af at finde løsninger på det her alvorlige problem, men umiddelbart mener jeg, at det kan være et ret alvorligt indgreb, at man begrænser folks bevægelsesfrihed alene på baggrund af en mistanke. Jeg vil stille mig stærkt tvivlende over for, om man kan skride ind på denne måde. Så jeg tror, de forslag har en svær gang på jord i forhold til dansk lovgivning,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Hun mener, at der skal gøres langt mere for at forebygge, at unge mennesker fra Danmark drager til eksempelvis Syrien for at kæmpe i borgerkrigen i landet.

»Vi er nødt til at gøre noget mere på den forebyggende side, det forsømmer vi hele tiden at snakke om, fordi meget handler om straf. Men i virkeligheden vil det være det bedste, hvis vi kan forebygge, at der er nogen, der har lyst til at drage i hellig krig. Det er der, problemstillingen ligger,« fastslår retsordføreren.

Hun mener, at de unges forældre skal mere på banen, og at de kan overveje at inddrage de unges pas.

»Forældrene til de børn og unge er dybt bekymrede over det her. Viljen er der til at gøre noget i miljøerne. Jeg tror, at vi skal være tydelige omkring, hvordan vi kan hjælpe forældrene. Særligt mødrene, for der er ingen mor, der ønsker sit barn i krig. Og det vil oftest være mødrene, der bemærker noget først. Derfor skal vi oplyse dem om, hvor de kan henvende sig og hvad de kan forvente af hjælp,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

 

Dagens Gossip