SF vil ikke skære i ulandsbistanden

Det forsikrer SFs politiske ordfører Jonas Dahl (SF) på baggrund af en måling i Morgenavisen Jyllands-Posten, der viser, at 54 procent af danskerne er klar til at sænke ulandsbistanden.

»Folk har en tendens til at være sig selv nærmest i en krisetid, men vi skal ikke altid lade os påvirke og kun gøre det, som 50 procent af befolkningen synes er rigtigt. Vi skal også turde gøre det, vi som politikere synes er rigtigt,« siger Jonas Dahl.

Danmarks ulandsbistand beløber sig i dag til 0,83 procent af bruttonationalindkomsten, men ifølge den nye måling siger et flertal af danskerne ja til at sænke ulandsbistanden til 0,7 procent, som er FNs målsætning for, hvad landene mindst skal betale i udviklingsbistand.

»Når vi ser flygtningestrømme som dem i Syrien og hungersnød i en række afrikanske lande, stiller det os i en situation, hvor vi skal tage ansvar og hjælpe dem, der har det allersværest,« siger Jonas Dahl, der erkender, at man kan blive bedre til at synliggøre og forklare, hvad danskerne opnår med ulandsbistanden.

»Vi har en stor udfordring i, at vi skal være bedre til at fortælle, hvad Danmark får for bistandsmidlerne,« siger Jonas Dahl.

Han synes, at ulandsbistanden ligger på et »fornuftigt niveau« og ville ideelt ser gerne øge bistanden.

»Hvis pengene var til det, ville jeg gerne gå den anden vej, men jeg synes, bistanden ligger på et fornuftigt niveau,« siger Jonas Dahl.

Både Venstre og Dansk Folkeparti går ind for, at udlandsbistanden sænkes. Venstre ønsker at bruge pengene på afgiftslempelser for erhvervslivet, mens Dansk Folkeparti ønsker at bruge pengene på en velfærdspakke.

 

Dagens Gossip