SF vil satse på dagpenge og velfærd

Det bliver et SF, der vil satse hårdt på lempelser af dagpengereformen og mere velfærd, siger partiets politiske ordfører, Jonas Dahl.

Det ventes - ja, det mere end ventes - at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) senere onsdag formiddag vil udskrive valg til Folketinget efter et par uger med adskillige udspil og en voldsom larm fra valgtrommerne.

- Vi står i en situation, hvor økonomien ser bedre ud. Og vi vil sikre, at de penge ikke bare går til skattelettelser, men til et bedre dagpengesystem, mere miljø og velfærd og flere arbejdspladser, siger Jonas Dahl.

SF startede denne valgperiode i regeringskontorerne. Det er som bekendt ikke længere tilfældet, da SF sidste år trådte ud af regeringen efter ballade om salget af Dong til Goldman Sachs.

Forinden havde partiet oplevet en styrtblødning af vælgere i målingerne. Efter regeringsudtrædelsen var det så mange af partiets mest fremtrædende politikere, der trådte ud af geledderne.

Flere eks-ministre gik til andre partier, og det blev så en af de tilbageværende eks-ministre, Pia Olsen Dyhr, der skulle samle partiet op. I Voxmeters seneste meningsmålinger har SF stabiliseret sig omkring de seks procent - lidt over - hvilket dog stadig er langt fra forrige valgresultat.

Spørgsmål: Jonas Dahl, hvordan ser SF på muligheden for at komme tilbage i regering efter dette valg, hvis stemmerne falder ud, så det kan lade sig gøre?

- Det vil i givet fald kræve et meget stærkt SF, og jeg ser ikke lige for mig, at vi kommer i regering i den næste valgperiode, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip