SFI-studie: Anbragte børn trives overraskende godt

Jeg har det godt!

Det er den gennemgående besked fra godt 1400 anbragte børn og unge, der for første gang har fået deres dagligdag væk fra deres biologiske forældre kortlagt i en undersøgelse fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, skriver Jyllands-Posten.

- I betragtning af, at disse børn ofte har en tung bagage og er dårligt stillet i udgangspunktet, har det overrasket os positivt, at et stort flertal faktisk føler sig godt tilpas, siger projektleder Mai Heide Ottosen fra SFI og fortsætter:

- De fleste får den støtte, de har brug for, de føler sig trygge og holdt af.

Over 80 procent af de anbragte børn siger, at det er godt eller ligefrem meget godt at være anbragt.

Børn i familiepleje ligger højere end gennemsnittet i tilfredshed, mens en anbringelse på døgninstitution får en lavere karakter. Her er seks af 10 børn tilfredse.

- Børn på døgninstitution anbringes typisk senere, er der kortere og har ofte en mere kompliceret baggrund, så det er faktisk også positivt, at så relativt mange børn på døgninstitution er positive, siger Mai Heide Ottosen til avisen.

Undersøgelsens resultater tolkes som et glædeligt budskab af en række eksperter, som Jyllands-Posten har talt med.

Men Viggo Spangsberg, leder af projekt Baglandet for tidligere anbragte børn og unge i København, hæfter sig også ved, at der er cirka 20 procent af de adspurgte i undersøgelsen, som ikke er glade og tilfredse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip