SF's integrationsplan skudt ned ved daggry

Folketingets to store partier, Socialdemokraterne og Venstre, ser ikke SF's forslag om at lade flygtninge og indvandrere overtage nogle af de job, som tilrejsende østeuropæere i dag udfører i Danmark, som gangbar mønt.

Forslaget er en del af SF's integrationsudspil, som blandt andet sigter mod at lave såkaldte partnerskabsaftaler med virksomhederne i håb om, at det kan få flere indvandrere ind på arbejdsmarkedet.

Men selvom Venstre støtter målet, så er midlet ikke godt nok, siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen.

- Vi deler selvfølgelig ambitionen om at få flere indvandrere i arbejde. Men det vil ikke lykkedes med SF's forslag, siger han.

- SF vil ikke anerkende, at det økonomiske incitament til at tage et job er for lille for rigtig mange, og det, som SF forslår har kommunerne jo forsøgt gennem en lang årrække, så der er ingen grund til at tro, at det kommer til at virke nu, siger Hans Andersen.

Heller ikke Socialdemokraterne ser forslaget som noget Colombus-æg.

- Det er nok de færreste flygtninge, der kan glide ind i ordinære job. Der kan være sprogbarrierer eller andre udfordringer, siger partiets politiske ordfører Ole Hækkerup fredag til Jyllands-Posten.

Han påpeger - som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) også gjorde det i sin nytårstale - at nyttejobs vil være mere effektivt for at få sluset flygtningene ind på arbejdsmarkedet.

Også Dansk Folkepartis tommelfinger peger i sydgående retning til forslaget fra SF.

- Det vil jo forskelsbehandle de danskere, der også står uden for arbejdsmarkedet, hvis man lykkedes med at få lavet de her partnerskabsaftaler om at få flere flygtninge og indvandrere i job, siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted.

- Og det vil virke som en magnet på flygtninge, så der bare kommer flere til Danmark, og det ønsker vi ikke, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip