SFs oplagte formandskandidater klapper i

Selv om pressen ihærdigt forsøgte at få klare udmeldinger fra de mest oplagte kandidater til formandsposten i SF, så var der ikke meget at hente fra hovedpersonerne forud for landsledelsesmødet mandag eftermiddag.

- Alt er muligt, alt er åbent, sagde landsledelsesmedlem Trine Pertou Mach, der har været nævnt som et bud på en afløser til Villy Søvndal.

Og ifølge DR oplyser Trine Pertou Mach, at hun overvejer at stille op, hvis der kun melder sig én formandskandidat, fordi hun ønsker et kampvalg om posten.

På mødet skal landsledelsen have sparket gang i den proces, som skal lede til Villy Søvndals efterfølger på formandsposten.

Landsledelsen skal blandt andet fastsætte en frist for, hvornår kandidaterne kan melde sig i kampen for formandsposten.

I øjeblikket er sundhedsminister Astrid Krag, partiets næstformand Mette Touborg, landsledelsesmedlem Trine Pertou Mach og børne- og undervisningsordfører Anette Wilhelmsen de mest oplagte bud på en ny formand.

Men hverken Mette Touborg eller Astrid Krag, der tidligere mandag har meldt ud, at hun overvejer at stille op, havde yderligere kommentarer til pressen.

Melder der sig kun én person, skal der ikke afstemning eller valg til, men personen skal godkendes af landsledelsen. Alligevel vil partiet holde et ekstraordinært landsmøde, hvor formanden kan præsentere sig.

Datoen for dette møde er ligeledes på dagsordenen mandag eftermiddag. Men allerede nu har der været tale om 13. oktober.

Melder to personer sit kandidatur, skal partiet afholde en række medlemsmøder, hvor kandidaterne kan præsentere sig. Og derefter skal SF'erne vælge deres nye formand via en urafstemning.

Melder der sig flere end to personer, skal antallet af kandidater koges ned til to, som så skal til urafstemning hos medlemmerne.

Miljøminister Ida Auken har allerede meldt sig ude af kampen. Det samme gælder skatteminister Thor Möger Pedersen og politisk ordfører Jesper Petersen fra Søvndals inderkreds samt handelsminister Pia Olsen Dyhr fra SF's grønne fløj.

Partiets Özlem Cekic afviste ligeledes på vej ind til mødet, at hun ikke stiller op.

/ritzau/

 

Dagens Gossip