Shinzo Abe valgt til regeringschef i Japan

Japans parlament har valgt Shinzo Abe til at lede landets næste regering.

Abe tilhører Det Liberale Demokratiske PArti (LDP), der vandt valget i midten af december. Dermed får den 58-årige mulighed for at blive regeringschef for anden gang.

Han bliver den sjette premierminister inden for syv år.

Abe var regeringschef i en kort periode i 2006-2007, og han har i valgkampen varslet en hårdere linje i udenrigspolitikken, først og fremmest over for Kina.

Japans forhold til Kina har været spændt i efteråret på grund af striden om ø-gruppen i den østlige del af Det Kinesiske Hav.

LDP vender tilbage efter nogle år i opposition. Partiet har ellers regeret Japan næsten uafbrudt siden Anden Verdenskrig.

Vælgerne udtrykte i december klar mistillid til tidligere premierminister Yoshihiko Noda og hans parti Japans Demokratiske Parti.

Vælgerne var skuffede over den måde, som regeringen håndterede konsekvenserne af sidste års enorme jordskælv og den katastrofale tsunami, der fulgte.

Japan er atter i recession, og Abe har lovet at lempe på pengepolitikken og iværksætte store offentlige anlægsprojekter for at skubbe økonomien i gang igen.

/ritzau/afp

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip