Shipcraft taler nu om danske piratgidsler

Det er udelukkende op til den somaliske piratbande at slippe de to danskere kaptajn Eddy Lopéz og styrmand Søren Lyngbjørn samt deres fire filippinske kolleger fri efter det to år lange gidselmareridt.

Det er meldingen fra rederiet Shipcraft, der nu på snart tredje år forsøger at få befriet de seks søfolk, der blev taget som gidsler den 12. januar 2011.

- Nøglen til at gøre en ende på vores besætnings mareridt ligger udelukkende hos de pirater, som tilbageholder dem, hedder det i en meddelelse fra rederiets direktør Claus Bech i forbindelse med to års dagen for gidseltagningen.

Direktøren understreger, at Shipcraft fra dag et for tilfangetagelsen har arbejdet målrettet på at få frigivet gidslerne hurtigst muligt.

- Det fortsætter vi uophørligt med sammen med de professionelle rådgivere, vi har fået anbefalet, fastslår Claus Bech, der beklager den lange gidseltagning:

- Vi runder desværre snart to årsdagen for gidseltagningen og tilbageholdelsen af vores stakkels kolleger, der holdes fanget under kummerlige forhold i Somalia.

- Vi kan kun forestille os, hvilke grusomme trængsler de og deres pårørende gennemlever. Vores tanker og håb om en snarlig løsladelse går til vores besætning, skriver Claus Bech.

Det er en rutineret og velbeslået piratbande, der kidnappede de seks søfolk fra coasteren Leopard. Gennem den lange gidseltagning har Udenrigspolitisk Nævn fået informationer om forløbet i sagen.

- Jeg kan garantere 100 procent for, at gidslerne ikke er glemt. Med assistance fra dygtige specialister arbejder rederiet intenst på at få dem hjem. De gør alt, hvad de kan, siger Søren Espersen (DF) - næstformand i Udenrigspolitisk Nævn.

Han fastslår, at det er rederiet Shipcrafts ansvar at få de seks gidsler hjem. Den danske stat følger samme ultimative linje som andre stater:

Den forhandler ikke med kriminelle eller betaler løsesum. Myndighederne følger imidlertid udviklingen i sagen tæt, indenfor de rammer de kan.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip