Shubidua fylder 40 år: Michael Hardinger udsender selvbiografi

- Orkesteret og drengeklubben Shubidua fejrer 40 års jubilæum i år. Og det var for mig tid til at tænke lidt tilbage på hvad der er sket i alle disse år. Det har i den grad været en fest at kunne tage et par store beslutninger om, hvad der skulle ske med ens liv, og se dem blive til virkelighed. Hvis det lå til mig, ville jeg være ydmyg, skriver Hardinger i bogen "40 år i A-dur".

Hardinger følges lige fra han blev ”produceret” af sin danske far og svenske mor på Hotel Hafnia i København, over barndommen i blandt andet Italien til ungdommen i Vangede og hvor han fik beseglet sin skæbne ved Beatles koncerten i KB Hallen som 14-årig, de vilde år som charter-guide, mødet med Bundesen på DR, årene med musik, Shubidua, kollektiv, rejser og møder med spændende mennesker, der har fået en betydning i hans liv og meget meget mere.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Hardinger har begået en ærlig, ligefrem og underholdende selvbiografi, hvor der ikke er nogen dikkedarer eller fine fornemmelser. I vanlig Hardinger-stil fortæller han, lige ud af landevejen, om sit liv i et levende og letlæseligt sprog, krydret med sjove anekdoter, glimt i øjet og ikke mindst selvironi.

- I forbindelse med en tur til Californien for at skrive tekster, spurgte jeg Se og Hørs mand i Hollywood, Niels, om der var basis for at vi spillede en aften i området, og han arrangerede lynhurtigt en dansker-aften. Det endte med en propfyldt sal på Red Lion Hotel i Los Angeles. Der kom danskere fra hele USA, blandt andet Svend Ole Thorsen, som ankom i flot stil i limousine og iført smoking, og endte med at danse på et bord i bar overkrop, butterfly og monsterstor cigar.

- Hotellet frygtede at gulvet ville brase sammen og at alle 700 publikummer ville lande nede i lobbyen, så hele etagen under os var afspærret med „Crime scene“ tape mens der blev hoppet igennem til „alpetoppen“ ovenpå”, er blot en af de mange anekdoter som Hardinger mindes i bogen.

Læseren får et indblik i ex-shubberens liv, en ambitiøs mand, der altid har forfulgt sine drømme - både ad veje og omveje. Man får desuden et underholdende indblik i musikbranchen i 70’erne, dengang der blev solgt plader og singler og hvor Shubidua var på sit højeste. Bandets op og nedture beskrives og der er også kræs for musiknørderne.

"40 år i A-dur" er ikke blot en bog for Michael Hardinger og Shubidua-fans, det er morsom læsning for alle, der godt kan lide en god historie og at blive underholdt.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip