Sidevej lukkes permanent på motortrafikvej

Vejen Ouskær, som er tilsluttet Børkopvej cirka 100 meter øst for det signalregulerede kryds Fredericiavej/Børkopvej i Vejle, lukkes permanent i næste uge. Det sker, for at højne trafiksikkerheden på motortrafikvejen.

Risiko for farlige opbremsninger

Ouskærs tilslutning betyder nemlig, at trafikanter i begge retninger på motortrafikvejen møder en sidevej på et sted, hvor de ikke umiddelbart forventer det. De kan derfor blive overrasket over, at andre trafikanter bremser op for at foretage venstre- eller højresving.

Desuden er Ouskærs tilslutning er placeret uheldigt i et sving, og de to forhold til sammen kan resultere i farlige situationer, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

På forkant med ulykkerne

- I de seneste år har vi ikke registreret nogen trafikuheld ved Ouskær, men med vores viden og erfaring om hvordan trafikulykker opstår, kan man sige, at det er rettidig omhu at lukke tilslutning inden der sker noget, fortæller ingeniør i Vejdirektoratet Jan Ole Zindorff Rasmussen.

I et trafiksikkert vejsystem har en motortrafikvej få og velregulerede vejtilslutninger. Der kan eksempelvis være tale om tilslutninger af større veje i rampekryds. Tilslutning af mindre veje til en motortrafikvej bør undgås af hensyn til trafiksikkerheden, mener Vejdirektoratet.

Arbejdet med at lukke vejen vil stå på i næste uge og vil få begrænset betydning for trafikken på motortrafikvejen.

 

Dagens Gossip