Sidste år søgte knap 15.000 asyl i Danmark

Krigen i Syrien har sendt mange på flugt, og de mange asylansøgere har i de seneste måneder givet store udfordringer for kommunerne og modtagecentrene i Danmark.

Nu har Udlændingestyrelsen opgjort, hvor mange asylansøgere der sidste år kom til Danmark.

Det samlede tal for 2014 ender på 14.815 personer. Det er færre end de op mod 20.000, som regeringen tidligere forventede. Og tallet bliver endnu mindre, hvis man alene ser på de personer, som får deres asylansøgning behandlet.

Antallet af asylansøgere, der kan se frem til et længere ophold i Danmark, mens deres sag behandles, er på 10.113 personer.

De resterende 4000 personer er typisk blevet sendt tilbage til et andet EU-land, hvor de skal have deres sag behandlet i stedet.

Socialdemokraternes politisk ordfører, Ole Hækkerup, er tilfreds med de nye tal.

- Jeg tror, at der er flere grunde til, at tallet er godt fem tusind lavere end den seneste prognose. Men én af grundene er den stramning, som regeringen har lagt frem, siger Ole Hækkerup.

Dermed henviser han til, at regeringen har fremlagt et lovforslag, som strammer reglerne for opholdstilladelser og familiesammenføring for personer, der ikke er individuelt forfulgte, men flygter fra en borgerkrig som i Syrien.

Lovforslaget er endnu ikke vedtaget i Folketinget, men det har alligevel en effekt, mener Ole Hækkerup.

- Der er meget signaleffekt i, at man gør det klart, at man vil stramme reglerne. Allerede der falder antallet af asylansøgere, siger Ole Hækkerup.

Han erkender, at der også er andre grunde. Eksempelvis at antallet af asylansøgere falder om vinteren, hvor der er svært at krydse Middelhavet.

Men lovforslaget har en effekt, og nu bør Venstre bakke op om det, så det kan vedtages, mener Ole Hækkerup.

- Vi skal passe på, at vi ikke får den modsatte effekt, ved at Venstre trækker vedtagelsen i langdrag. Nu skal vi se at få det vedtaget, siger Ole Hækkerup.

I forbindelse med finanslovaftalen besluttede regeringen at flytte penge fra udviklingsbistanden til asylområdet for at dække ekstraudgifterne ved den forventede stigning i antallet af asylansøgere.

I den forbindelse budgetterede man med 20.000 asylansøgere. Hvis udgifterne bliver lavere end ventet, vil regeringen flytte pengene tilbage til udviklingsbistanden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip