Sierre Leone lukker ned for at standse ebola

Skrevet af admin

25/12/2014

Mest læste i dag

Regeringen i Sierre Leone forsøger at inddæmme spredningen af sygdommen ebola i den nordlige del af landet ved at lukke området ned i fem dage.

Under de fem dage, der er begyndt torsdag, har muslimer og kristne forbud mod at afholde ceremonier i moskeer og kirker.

Undtagelsen er dog julegudstjenesterne torsdag.

Ebola, der har hærget i det vestlige Afrika i et års tid, har kostet 7500 mennesker livet i de tre mest medtagne lande, der er Guinea, Liberia og så Sierre Leone.

Der findes fortsat ingen medicin mod ebola.

- Tiltagene i det nordlige Sierre Leone skal "intensivere inddæmningen af ebola-virus", siger Alie Kamera, minister for den nordlige region.

- Vi arbejder på at bryde kæden af overførsler, som han udtrykker det.

Ministeren siger, at butikker og markeder vil være lukket i de fem dage. Kun de taxier og andre køretøjer, der er tilknyttet myndighedernes kamp mod ebola, har tilladelse til at køre i perioden.

Et af hovedformålene med de fem dages nedlukning af regionen er, at sundhedspersonale skal finde og identificere de personer, der har smitten.

I forvejen er der en række restriktioner mod at bevæge sig rundt i seks ud af Sierre Leones 14 regioner.

Nyhedsbureauet AFP's journalister har talt i telefon med indbyggere i den nordlige del af landet.

- Gaderne er affolket. Folk bliver hjemme eller sidder i deres baggårde, siger Felix Koroma fra et sted, der hedder Makeni.

Nogle indbyggere er dog utilfredse med, at varslingen har været meget kort, inden området blev lukket ned.

- Der har været en for kort varsling, og det har været svært for os at opmagasinere fødevarer i vores hus. Det er en god ting at lukke ned, men vi er bekymret for, hvad vi skal spise i slutningen, siger en indbygger i Tonkolili.

/ritzau/AFP