Sierre Leone lukker ned for at standse ebola

Regeringen i Sierre Leone forsøger at inddæmme spredningen af sygdommen ebola i den nordlige del af landet ved at lukke området ned i fem dage.

Under de fem dage, der er begyndt torsdag, har muslimer og kristne forbud mod at afholde ceremonier i moskeer og kirker.

Undtagelsen er dog julegudstjenesterne torsdag.

Ebola, der har hærget i det vestlige Afrika i et års tid, har kostet 7500 mennesker livet i de tre mest medtagne lande, der er Guinea, Liberia og så Sierre Leone.

Der findes fortsat ingen medicin mod ebola.

- Tiltagene i det nordlige Sierre Leone skal "intensivere inddæmningen af ebola-virus", siger Alie Kamera, minister for den nordlige region.

- Vi arbejder på at bryde kæden af overførsler, som han udtrykker det.

Ministeren siger, at butikker og markeder vil være lukket i de fem dage. Kun de taxier og andre køretøjer, der er tilknyttet myndighedernes kamp mod ebola, har tilladelse til at køre i perioden.

Et af hovedformålene med de fem dages nedlukning af regionen er, at sundhedspersonale skal finde og identificere de personer, der har smitten.

I forvejen er der en række restriktioner mod at bevæge sig rundt i seks ud af Sierre Leones 14 regioner.

Nyhedsbureauet AFP's journalister har talt i telefon med indbyggere i den nordlige del af landet.

- Gaderne er affolket. Folk bliver hjemme eller sidder i deres baggårde, siger Felix Koroma fra et sted, der hedder Makeni.

Nogle indbyggere er dog utilfredse med, at varslingen har været meget kort, inden området blev lukket ned.

- Der har været en for kort varsling, og det har været svært for os at opmagasinere fødevarer i vores hus. Det er en god ting at lukke ned, men vi er bekymret for, hvad vi skal spise i slutningen, siger en indbygger i Tonkolili.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip