Sigtelse: Unge rødder krævede dummebøde af jævnaldrende

To 17-årige drenge har hen over julen plaget nogle jævnaldrende i Esbønderup i Nordsjælland så groft, at de nu har fået en straffesag på halsen.

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi ser så alvorligt på sagen, der handler om trusler og opkrævning af en såkaldt dummebøde, at man nu har krævet drengene varetægtsfængslet.

- Der er tale om nogle unge mænd, som er sigtet for afpresning af nogle jævnaldrende drenge, fortæller anklager Rikke Hald til Ritzau.

De 17-årige har angiveligt forlangt, at de jævnaldrende ofre skulle betale en såkaldt dummebøde.

- De er sigtet for at afkræve de forurettede en dummebøde på 10.000 kroner, fortæller Rikke Hald.

En af de sigtede unge bor ifølge anklageren på en institution i området, mens sagens ofre er unge, som bor hos deres forældre.

- De er kommet i kontakt med de sigtede i lokalområdet og har måske købt noget hash af dem, fortæller Rikke Hald.

Anklageren fortæller, at det var en lidt speciel episode, som angiveligt udløste et krav om en dummebøde. Situationen opstod omkring en mand i lokalområdet, som de forurettede unge havde drillet.

- Så var der en episode, hvor manden havde et haglgevær, og så følte de forurettede sig nødsaget til at søge hjælp hos de unge, der nu er sigtet, og de fik så gemytterne til at falde til ro, fortæller Rikke Hald.

- De sigtede har så ment, at det skulle udløse en dummebøde til drengene, siger hun.

En af de sigtede er allerede i politiets varetægt. Han sidder ifølge Rikke Hald til afsoning i Jylland i en anden sag.

- Men vi vil alligevel kræve ham varetægtsfængslet, så vi har bedre styr over, hvad han foretager sig, og så han ikke kan påvirke efterforskningen, fortæller Rikke Hald.

Efter et grundlovsforhør fredag har Retten i Helsingør valgt at varetægtsfængsle drengene i foreløbig 14 dage. På grund af deres unge alder skal fængslingen ske på en sikret institution, oplyser Retten i Helsingør til Ritzau.

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip