Sikkerheden sejler hos nordjysk minkgigant

Danpels, der leverer minkpelse til Copenhagen Fur, har fået syv såkaldte strakspåbud for brud på arbejdsmiljøloven.

Det skriver Fagbladet 3F.

Virksomheden, der ligger ved Aars i Nordjylland, har blandt andet leveret pelse til en stor auktion i Glostrup, der onsdag skyder den nye salgssæson igang for Copenhagen Fur.

Men de syv brud på arbejdsmiljøloven skal udbedres med det samme, og udover påbudene har virksomheden også fået påbud om at bruge en autoriseret arbejdsmiljørådgiver, fordi Arbejdstilsynet har konstateret mindst fem overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

Det viser aktindsigt i Arbejdstilsynets tilsynsrapport.

Arbejdstilsynet mener, at der er tale om alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven:

- Vi har konstateret flere overtrædelser på virksomheden, hvor vi har vurderet, at arbejdet indebærer en risiko for, at de ansatte kommer til skade eller udsættes for sundhedsskadelig svejserøg.

- Vi anser dette for alvorlige overtrædelser, som det er vigtigt, at virksomheden får bragt i orden straks, siger Charlotte Martin, centerchef hos Tilsynscenter Nord til Fagbladet 3F.

Arbejdstilsynet var på uanmeldt besøg hos Danpels 23.november, hvor det konstaterede, at Danpels havde problemer med afskærmning på flere maskiner.

Det betyder, at ansatte kan komme til skade, hvis de kommer i berøring med maskinerne. I virksomhedens afdeling for pakning og flåning af mink var der gang i to anlæg, hvor nødstoppet var sat ud af drift. I begge tilfælde konstaterer Arbejdstilsynet:

"Herved var der risiko for at ansatte kunne komme til skade."

Desuden var der flere ansatte, som ikke var uddannet i svejsearbejde, og på værkstedet var der ikke nogen form for procesudsugning. På den baggrund konkluderer Arbejdstilsynet, at der skabes en sundhedsskadelig røgudvikling ved svejsning.

Om Arbejdstilsynets syv strakspåbud siger ejeren af Danpels, Franz Struntze:

- De her punkter er ikke farlige for folkene. Det er selvfølgelig noget, vi tager fat om, og vi er i gang. To af punkterne blev lavet, mens Arbejdstilsynet var på besøg, blandt andet det om nødstoppet. Arbejdstilsynet har ikke lukket virksomheden eller givet os en bøde, så det kan ikke være kriminelt.

 

 

Dagens Gossip