Sikkerheden skærpes i norsk moské

Moskeen Islamic Cultural Centre (ICC) i bydelen Grønland i den norske hovedstad har skærpet sikkerheden efter terrorangrebet onsdag på det satiriske magasin Charlie Hebdo og den efterfølgende politijagt i Paris.

Moskeen har hyret uniformerede vagter til at forestå sikkerheden, fordi flere af moskeens brugere frygter for deres sikkerhed, oplyser den norske statsradiofoni NRK.

- Vi er skredet til ansættelse af sikkerhedsvagter i moskeen efter tilbagemeldinger om, at vi bør styrke vagtholdet. Det, at vi har vagter i moskeen, giver os en ekstra følelse af tryghed, siger bestyrelsesformand for Islamic Cultural Centre, Najam Farhan.

Moskeen har ikke modtaget nogle direkte trusler, men ønsker at forebygge en skærpet situation i kølvandet på begivenhederne i Paris.

- I Sverige hører man, at moskeer bliver udsat for angreb og hærværk. Brugernes sikkerhed er vigtig for os, og derfor er det bedre, at vi har synlige vagter i uniform end frivillige vagter fra moskeen. Det giver en følelse af, at nogen passer på, siger Farhan.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip