Sikkerhedstjek baner vejen for Henrik Sass Larsen

Dermed har Thorning kunnet basere sin vurdering af Sass Larsens egnethed på et opdateret sikkerhedsmæssigt grundlag. Om PET fortsat har anmærkninger i sin vurdering af Henrik Sass Larsen er dog uvist. Hverken Statsministeriet, PET eller Henrik Sass Larsen ønsker at udtale sig om formuleringerne i det nye sikkerhedstjek.

Det er kun knap to år siden, at statsminister Helle Thorning-Schmidt på baggrund af belastende oplysninger fra PET om Henrik Sass Larsens mulige relationer til rocker­miljøet vragede Sass til sit ministerhold, selv om han stod til at overtage den magtfulde post som finansminister.

Det skyldtes angiveligt, at politiet via aflytning var kommet i besiddelse af oplysninger, der indikerede, at Henrik Sass Larsen havde kontakt til rockermiljøet og derfor kunne udgøre en sikkerhedsrisiko. Siden da har Sass forklaret, at han har indstillet kontakten med sine tidligere relationer i Køges rockermiljø.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fokuserede fredag på sin glæde over udnævnelsen af Sass, men ønsker ikke at oplyse, om PET ser med mildere øjne på hendes partifælle i dag.

»De forhold, der gjorde sig gældende i 2011, hvor Henrik Sass Larsen ikke kom med på ministerholdet, betragter jeg som et lukket kapitel,« siger Helle Thorning-Schmidt.

PET oplyser til Berlingske, at efterretningstjenesten »ikke har yderligere kommentarer« om Henrik Sass Larsen og henholder sig til den redegørelse, som PET-chef Jakob Scharf sidste år afleverede til Folketingets ombudsmand. Heraf fremgår det, at Sass ikke ville kunne blive sikkerhedsgodkendt til et job i politiet, men at udnævnelsen til minister i sidste ende er en politisk vurdering. Det vil sige statsministerens beslutning.

Henrik Sass Larsen har tidligere krævet, at alle oplysninger i sagen blev lagt frem for at undgå mytedannelser om hans person, men i dag har han intet behov for at tale mere om sagen.

»Det er for mig et lukket kapitel, det der skete for to år siden. Og så må folk selv om, om de vil åbne det kapital igen eller ej. For mit vedkommende er det et overstået kapitel,« siger Henrik Sass Larsen.

På Berlingskes spørgsmål om, hvorvidt Henrik Sass Larsen fortsat ser de personer, der var skyld i, at han ikke kunne blive minister dengang, svarer han:

»Jeg har ikke mere at tilføje. Og især i forhold til private forhold, og hvad der måtte gælde i den forbindelse, der har jeg ingen som helst bemærkninger«.

Lukketheden er langtfra tilfredsstillende for Venstre, som forbereder en byge af spørgsmål til statsministeren. Oppositionspartiet kræver, at Helle Thorning-Schmidt fremlægger alle oplysninger, så tvivlen om Sass Larsen bliver manet i jorden.

»Da der formentlig ikke står noget i den nye vurdering af Sass Larsen, så er det vel problemløst at lægge den frem. Så det synes jeg, at man skal gøre. Hvis Sass Larsen var så farlig, at han ikke kunne blive minister for to år siden, så er det vel kun rimeligt, at man lægger informationerne frem nu,« siger Martin­ Geertsen (V), der er Venstres ordfører i sagen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip