Sikrere veje omkring Lakolk på Rømø

Tønder Kommune realiserer nu, sammen med beboerforeningen Lakolk på Rømø, et af områderne i kommunens hastighedsplan til glæde for både turister og beboere.

Det sker når hastigheden sættes ned til 40 km/t fra syd for lyskrydset Vesterhavsvej/Lakolk frem til Småfolksvej. I løbet af denne uge sættes skilte op og de visuelle bump, stelerne, etableres som indsnævringer på strækningen. Vejen bliver ændret til en 2-1 vej, hvor cyklister og fodgængere har førsteret.

Resultatet bliver, at der skabes større tryghed for at færdes på strækningen og at det bliver mere attraktivt for turister at færdes til fods eller på cykel.

- Desuden håber vi, at færre vil benytte sommerhusvejen som smutvej, fortæller Anders Hørkjær Pedersen, fra Team Plan og Trafik i Tønder Kommune.

Undersøgelser viser, at antallet af trafikdræbte reduceres voldsomt ved at sætte hastigheden ned. For eksempel er det fakta, at 8 ud 10 fodgængere eller cyklister, som bliver påkørt af en bil med 50 km/t bliver dræbt.

- Derfor er det vigtigt og betydeligt, at vi sætter farten ned til 40 km/t, for at vi dermed bidrager til at reducere antallet af trafikdræbte, slutter Anders Hørkjær Pedersen.

 

Dagens Gossip