Silkeborgs puslespil: Sådan omstiller man sig på nedrykningen

Silkeborg IF er rykket ud. Det er de barske kendsgerninger, selvom der matematisk set stadig er en chance. En vel at mærke meget lille en af slagsen. Derfor har man i den midtjyske fodboldklub allerede indstillet sig på en dukkert ned i landets næstbedste række.

Dertil skal der ske en del organisatoriske ændringer og besparelser, så klubbens eksistens ikke bliver truet af den sportslige mavepuster, der har ramt den.

I ledtog med klubbens direktør og sportschef, Kent Madsen og Peder Knudsen, får du her overblikket over, hvad der i hovedtræk kræves for en klub, der efter fire år i Superligaen må en tur ned i 1. division. 

ØkonomiDer er selvsagt en verden til forskel på de økonomiske fordele ved at spille Superliga og 1. division, og i Silkeborg IF har man budgetteret med en forskel i omegnen af 10 millioner kroner.

- De økonomiske konsekvenser ved nedrykningen er, at vi mister indtægter - specielt på tv-området - i størrelsesorden 10 millioner kroner om året. Dem har vi til hensigt at kompensere for krone for krone enten ved andre indtægter eller ved tilpasse os omkostningerne, siger direktør Kent Madsen.

TruppenSpillertruppen står overfor en større ændring. Der skal spares løn og dermed også spillere, og det kunne meget vel gå ud over de seks spillere, der har kontraktudløb til sommer: Daniel Flyger, Josip Solic, Kasper Risgård, Mathias Barthel, Nicolaj Ritter og Martin Svensson.

Derudover er spillersalg og et sats på klubbens egne unge spillere opskriften og et led i besparelserne.

- Planen er, at vi vil stille et slagkraftigt hold i den næstbedste række og spille med om oprykning i den kommende sæson. Det, der er nødvendigt, når man spiller i den næstbedste række, er, at man tilpasser sig sine omkostninger, og der er det bare evident, at man får lidt mere for lønkronerne ved en ung spiller. Så der vil komme en vis foryngelse af truppen, og vi vil også komme til at spille med en mindre trup. I dag har vi 24 fuldtidsspillere, og vi ser nok mere 20 i den trup, der skal klare sig i 1. division, siger Kent Madsen, mens Sportschef Peder Knudsen uddyber:

- Vi skal bruge 18 markspillere og to-tre målmænd. Ellers vil vi supplere med egne ungdomsspillere. 

Tirsdag sikrede klubben sig dog, at én af holdets rutinerede spillere, Jesper Mikkelsen, bliver i klubben, da han gav hånd og underskrift på, at han er at finde i den midtjyske by to år endnu.

Spillerkøb og -salgSom led i at finde de 10 millioner kroner kan salg af spillere som tidligere nævnt blive en nødvendighed. Her ligner holdets topscorer Marvin Pourié bedste - og dyreste - kort. Den tyske topscorer har længe gjort det klart, at han søger andre græsgange.

- Umiddelbart ligner Marvin Pourié det mest oplagte transferemne. Men jeg skal ikke kunne forudsige, om der kommer andre tilbud, vi vil kigge på. Det er heller ikke givet, at der komme så attraktive tilbud på Marvin, at han skal sælges. Det må tiden vise sig, fortæller Kent Madsen.

Samtidig fortæller Peder Knudsen, at også en anden holdets profiler synes tabt for klubben.

- Jeg kan se, at Martin Svensson har været ude at sige, at han skal spille i Superligaen. Så det må vi forholde os til. Det indikerer jo, at han ikke skal spille hos os længere, siger Peder Knudsen.

Ny trænerKlubbens nuværende cheftræner, Viggo Jensen, stopper karrieren efter denne sæson, og derfor skal man finde ny boss til den kommende sæson. Klubben har startet sin søgen, men Peder Knudsen vil endnu ikke melde noget konkret ud endnu.

Viggo Jensen har to kampe tilbage i spidsen for Silkeborg mod henholdsvis FC Midtjylland og OB.

 

Dagens Gossip