Simon Kjær: Modgangen har modnet mig

Under træner Felix Magath fik Simon Kjær ikke mange minutter på banen for VfL Wolfsburg, og han blev hovedsageligt brugt som indskifter.

Efter fyringen af den tidligere træner har den danske stopper dog fået fast spilletid for sin klub. Sammen med erfaringen fra livet på bænken har det lært ham en vigtig lektie.

- Jeg har lært, at tingene kan gå hurtigt, og at jeg skal holde hovedet mere oppe. For der skal ikke så meget til, før man kommer til at spille igen, siger Simon Kjær.

Før han var på vej tilbage til Tyskland fra sin lejeaftale, var han dog klar i mælet, da han udtalte sig om holdets træner Felix Magath.

- Det er klart, at jeg ikke vender tilbage til Wolfsburg, og at jeg aldrig mere vil spille under Magath, sagde Simon Kjær til magasinet Kicker før sæsonen.

Det blev dog ikke til et klubskifte, og Kjær var tvunget til at blive i klubben og bevise sit værd.

Lykken vendte for Kjær, da Magath blev fyret den 25. oktober. Wolfsburgs nye træner Lorenz-Günther Köstner var tidligere træner for reserveholdet, og han gav den 23-årige dansker fast spilletid.

- Hvis jeg havde sat mig tilbage og været utilfreds, så havde jeg ikke grebet den chance, som den nye træner har givet mig. Hvis jeg kommer ud for det i fremtiden, er jeg klar til at tackle det, siger Simon Kjær.

Siden da har Wolfsburg hentet 10 af 18 mulige point og er krøbet væk fra nedrykningsstregen. Desuden er Simon Kjær tre gange på bare fem spillerunder blevet udtaget til rundens hold af fodboldmagasinet Kicker.

Wolfsburg møder søndag Hamburger SV i Bundesligaen, hvor Simon Kjær og resten af holdet kan stjæle tre vigtige point i kampen om at bevæge sig længere op i tabellen.

I øjeblikket er holdet på 15.-plads med tæt kontakt til midterfeltet, hvor Hamburger SV befinder sig.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip