Sindssyg biljagt: Syv biler efter tre drenge på Fyn

På en ellers stille julevagt fik politiet i Sydøstjylland pludselig travlt natten til søndag. Og først med assistance fra kollegerne på Fyn lykkedes det at få stoppet tre mindreårige drenge efter en større biljagt.

- En af drengene havde taget nøglerne til sin mors Ford Fiesta og var kørt af sted med to af sine kammerater fra morens hjem i Middelfart, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jørn Lindhardt.

En patruljevogn forsøgte cirka klokken 03.30 at standse bilen i Fredericia, fordi chaufføren så noget ung ud, men blev påkørt. Sammenstødet var ikke værre, end at både patruljevogn og bilen med de tre drenge kunne fortsætte.

Drengene kørte derefter via den gamle Lillebæltsbro ud af politikredsen og tilbage mod Middelfart efterfulgt af fem patruljevogne fra Sydøstjyllands Politi. Politiet på Fyn satte desuden to vogne ind i forsøget på at få stoppet flugtbilen.

- Flugtbilen kører rundt i Middelfart, før den vender tilbage til den gamle hovedvej mod Odense. Vi får den stoppet ved Nørre Aaby, hvor vi havde lagt sømmåtter ud, fortæller Jesper Fält, vagtchef ved Fyns Politi.

Biljagten varede cirka en halv time og sluttede kort før klokken 4.

De tre drenge er anholdt og sidder søndag morgen på politistationen i Fredericia.

- Anholdelsen forløb udramatisk. Men der skal også en del til, før man sætter sig til modværge, når der er syv patruljevogne, hvoraf den ene har to politihunde med, siger Jørn Lindhardt.

Der er tale om en 14-årig og to 15-årige drenge. To af dem er i forvejen kendt af politiet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip