Singapore aktiverer flåde og luftvåben i søgning efter fly

Militæret i Singapore er klar til at hjælpe i den eftersøgning, der er sat i gang efter et passagerfly, som søndag er forsvundet på sin rute mellem Indonesien og Singapore.

Flyet har flere end 155 personer om bord, og myndighederne har i timevis ikke kunnet kommet i kontakt med det.

Både Singapores luftvåben og flåde er blevet aktiveret i forbindelse med det savnede fly fra AirAsia.

- To C130-fly er allerede på standby til dette formål. Vi er klar til at hjælpe i eftersøgnings- og redningsarbejdet, skriver luftfartsmyndighederne i Singapore i en meddelelse.

Samtidig oplyses det, at der i Changi-lufthavnen i Singapore er blevet etableret et venteområde med "alle nødvendige" faciliteter til pårørende til personer på det savnede fly.

Ifølge Hadi Mustofa fra det indonesiske transportministerium mistede kontroltårnet i Jakarta kontakt med flyet klokken 6.17 lokal tid (00.17 dansk tid). Flyets besætning havde bedt om en alternativ rute, inden man mistede kontakten.

Efter planen skulle flyet være landet i Singapore klokken 8.30 lokal tid.

149 indonesere, tre koreanere, en singaporeaner, en brite og en person fra Malaysia er om bord på flyet, oplyser indonesisk tv.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip