Sjælden fobi: 37-årige Lindsay har fobi mod Muppet Show

De fleste mennesker har gode barndomsminder om Kermit The Frog, Miss Piggy og Fozzie Bjørn.

Det har 37-årige Lindsay Broom fra Swansea i England dog ikke. Bare tanken om The Muppet Show skræmmer hende.

Hun har lidt af en fobi for marionetter - kaldet automatonophobia - siden hun var fem.

- Bare min mand ,Alex, nynner temasangen fra The Muppets bliver jeg et vrag, siger hun til metro.co.uk.

- Når jeg ser dem, forestiller jeg mig automatisk marionetternes ansigtstræk, der vrider og drejer sig. Jeg er bare nødt til at komme væk fra dem.

Frygten for Muppet Show opdagede hun i en butik, da hun var 18 år. I butikken var der en dukke fra Muppet Show og Lindsay Broom blev fuldstændigt skrækslagen.

Kvindens fobi for Muppet Show stammer tilbage fra barndommen, da hun sammen med sin mor købte en legetøjskanin. Lindsay Broom blev efterladt i et mørkt rum inde i sælgerens hus med en ældre kvinde.

- Den ældre kvinde sagde ikke et ord, men var tydeligvis syg. Hun sad der stønnende og med hvæsende vejrtrækning, som en episode af The Muppets der rullede på tv’et, forklarer hun.

- Det var den mærkeligste og mest skræmmende oplevelse i hele mit liv. Da mor kom tilbage for at hente mig fra det rum, brød jeg ud i gråd, forklarer Lindsay Broom.

Det er dog ikke kun Muppet Show hun er bange for. Det samme gælder Sesame Street og Fraggle Rock.

Der findes ingen kendt kur mod automatonophobia. Der er dog mulige behandlinger som hypnose, psykoanalyse terapi og medicin.

- Jeg har ikke søgt lægehjælp - fobien er så speciel, at jeg ikke kan forestille mig, at nogen vil være i stand til at hjælpe mig, slutter Lindsay Broom.

 

Dagens Gossip