Sjælden gul hummer reddet fra supermarked

Forleden så Marybeth Jeitner fra Florida en stor hummer i et akvarium i det lokale supermarked.

Men det var ikke en normal hummer. Med sit meget lysere skær var Jeitner klar over, at hun havde fået øje på noget helt specielt.

- Jeg kiggede på hende og tog nogle billeder - og jeg blev øjeblikkeligt helt forelsket i hende, fortæller hun om hummeren til Palm Coast Observer.

Læs også: Hospital tilbyder vinsmagning til uhelbredeligt syge og døende patienter

Nu har Jeitner planer om at redde det sjældne skaldyr, fordi der er tale om den gule amerikanske hummer, som er kendt for sin gyldenrøde farve, der skyldes en genetisk mutation, som kun sker hos én ud af 30 millioner hummere.

Sammen med sine to venner Heather Chalmers og Tim Baker adopterede Jeitner hummeren - som hun har døbt Libbie - for at den ikke skulle ende på en tallerken som en del af et aftensmåltid.

Nu forsøger de tre venner - blandt andet med hjælp af en Facebook-side - at finde et nyt hjem til Libbie.

Læs også: Handicappet crowdsurfer viser hvordan ægte glæde ser ud

Jeitner har været i kontakt med flere større akvarier i Florida såsom Marineland og Seaworld, men ingen af dem har kunne tage Libbie til sig, fordi alle deres bassiner er med varmt vand. Libbie stammer fra en nordligere race, som har brug for koldt saltvand for at kunne overleve.

Nu holder de tre venner Libbie i en saltvandstank, som de holder kølig med is og frosne vandflasker, indtil de kan finde et nyt hjem til hende.

De tre har også haft tanker om at sende Libbie op til Rhode Island, hvor Tim Bakers bror bor, så han kan sætte Libbie fri i naturen igen.

Se billedet af Libbie hér:

 

Dagens Gossip