Sjælden rovfugl overvintrer i Danmark

14/01/2013 12:50

Emma Kirstine Kejser

Nyheder
I december fandt man ved Randers på Djursland i gift-dræbt rød glente. Den sjældne rovfugl er uhyre sjælden, og fundet skabte stor røre blandt danske Ornitologer. Men der er håb for den sjældne rovfugl, som også går under navnet, Den Røde Drage. Den flotte røde rovfugl er nemlig blevet spottet både på Vestsjælland og på Djursland. I løbet af vinteren er hele flokke af den røde glente blevet spottet dagligt, op imod 31 røde glenter er blevet registreret på Sjælland, og en flok 17 styk af den flotte fugl på Djursland. Det fremgår af Dansk Ornitologisk Forenings database med aktuelle fugle observationer fra hele landet. For få år siden var den røde glente en så sjælden at den næste aldrig blev observeret i Danmark, og slet ikke om vinteren.

Mest læste i dag

I december fandt man ved Randers på Djursland i gift-dræbt rød glente. Den sjældne rovfugl er uhyre sjælden, og fundet skabte stor røre blandt danske Ornitologer.

Men der er håb for den sjældne rovfugl, som også går under navnet, Den Røde Drage.

Den flotte røde rovfugl er nemlig blevet spottet både på Vestsjælland og på Djursland.

I løbet af vinteren er hele flokke af den røde glente blevet spottet dagligt, op imod 31 røde glenter er blevet registreret på Sjælland, og en flok 17 styk af den flotte fugl på Djursland.

Det fremgår af Dansk Ornitologisk Forenings database med aktuelle fugle observationer fra hele landet.

For få år siden var den røde glente en så sjælden at den næste aldrig blev observeret i Danmark, og slet ikke om vinteren.