Skade tvinger måske Rudy Markussen til at stoppe

En slem diskusprolaps i bokserens nakkeregionen har fået letsværvægterens læge til at opfordre ham til nøje at overveje, om ikke tilværelsen som professionel boksestjerne bør indstilles. 

- Min læge har opfordret mig til at overveje min karriere kraftigt, for nu er det anden gang, jeg har fået en diskusprolaps i nakken. Og det er altså et farligt sted, hvis det går galt, siger Rudy Markussen til sporten.dk.

Trods de dystre udsigter kan en operaton måske redde Rudy Markussens karriere. Men vælger han den løsning kan Rudy Markussen formentlig se frem til en længere periode med genoptræning.

- Hvis jeg skal fortsætte med at bokse, foreslår lægen, at jeg bliver opereret. Men det er ikke en operation, han råder mig til, på grund af hvor diskusprolapsen sidder. Det kan hurtigt tage seks til otte måneder at komme sig over sådan en operation, siger han.

Det var under Rudy Markussens træning op til den nu aflyste kamp mod engelske Luke Blackledge 13. april i Frederikshavn, at han først mærkede skaden.

- Det begyndte efter en træning pludselig at snurre i venstre lillefinger og ringfinger. Dagen efter kom smerterne så, og det gik jeg med i en uges tid. Jeg kunne dårligt nok komme ud af sengen, fortæller han og fortsætter: 

- Jeg tog så over til Mikkel Kessler for at træne og fik en snak med hans fysioterapeut Thomas Macon. Han sagde, at jeg skulle se at blive scannet hurtigst muligt. Og efter scanningen kunne lægen så fortælle, at den var helt gal.

Det er ikke første gang, Rudy Markussen rammes af en diskusprolaps. Samme skade har tidligere tvunget ham til at holde en længere pause fra at gå i ringen.

Men denne gang rammer skaden ekstra hårdt, da en sejr mod Luke Blackledge formentlig ville have kastet en mulig EM-kamp af sig. Men lige nu ser bare muligheden for at komme til at bokse ikke alt for lovende ud.

Rudy Markussen fortæller i øvrigt, at han før sin skade var udset til at skulle agere sparringspartner for Mikkel Kessler. Men også det må han altså se bort fra.

 

Dagens Gossip