Skadet Højbjerg taber til Vestergaards Werder Bremen

14/02/2015

Bundesligaklubben Werder Bremen har næppe fortrudt, at den i vinterpausen hentede den danske midterforsvarer Jannik Vestergaard i Hoffenheim.

Med den danske U21-landsholdsanfører på holdet har Werder som den eneste klub fået fuld gevinst ud af årets første fire runder.

Lørdag blev den fjerde sejr i træk en realitet med 3-2 på hjemmebane over Augsburg, der havde den danske lejesvend fra Bayern München, Pierre-Emile Højbjerg, på banen.

Her blev han dog ikke. Efter en lille time måtte han lade sig udskifte med en skade.

Med den seneste sejr fortsætter Werder sit katapultspring i stillingen. Klubben overvintrede i nedrykningsfare som tredjesidst, men har nu europæisk kvalifikation inden for rækkevidde som nummer otte.

En målrig første halvleg grundlagde sejren. Efter 16 minutter headede forsvareren Assani Lukimya-Mulongoti Werder i front, men allerede seks minutter senere brugte også Augsburgs forsvarer Ragnar Klavan hovedet til at udligne.

Men bolden var kun lige givet op, inden Klavan begik straffespark i den anden ende, så Franco Di Santo kunne score til 2-1 fra 11-meterpletten.

Forsvarsspillerne havde generelt en forrygende dag i modstanderens straffesparksfelt. I minuttet inden pausen steg Vestergaards kollega Theodor Gebre Selassie til vejrs med et hovedstødsmål til 3-1.

Det lignede en komfortabel sejr til hjemmeholdet, men 11 minutter før tid hamrede Tobias Werner reduceringen ind efter et hjørnespark. Men Werder holdt den knebne føring.

Pierre-Emile Højbjerg blev på alle måder taberen i danskermødet. Efter knap en time måtte han modtage behandling og blev kort efter udskiftet.

Augsburg ligger trods nederlaget stadig nummer fem i Bundesligaen.