Skærpede bankkrav sikrer langsigtede lånemuligheder

Fremover skal bankerne – herunder landbrugsbanken DLR Kredit – leve op til en række krav, herunder at bankens pengetank øges, så de polstres bedre mod uforudsete tab.

»De nye krav er med til at sikre en sund finansiel sektor. Overordnet har alle kunder – også landmænd og erhvervskunder – en interesse i, at finanssektoren fungerer, og at vi undgår økonomisk uføre og flere bankkrak i fremtiden,« udtaler erhvervspolitisk direktør i Landbrug & Fødevarer Lone Saaby i en pressemeddelelse.

Landbrug & Fødevarer appellerer dog til, at man politisk tager hensyn til, hvor hurtigt og hvor meget de nye stramninger gennemføres. Sker det for hurtigt, risikerer stramningerne at begrænse lånemulighederne, vurderer erhvervsorganisationen.

»Den overordnede intention er god, så derfor skal man bare sikre, at kreditklemmen ikke forstærkes. Det er derfor oplagt, at regeringen afbøder de negative konsekvenser ved at stille alternativ finansiering til rådighed via for eksempel erhvervsobligationer, Vækstfonden og Landbrugets Finansieringsbank,« siger Lone Saaby.

Hun glæder sig samtidig over et andet element i aftalen, der handler om Finanstilsynet, som fremover skal have egen bestyrelse. Det vil ifølge Landbrug & Fødevarer kvalificere arbejdet betydeligt.

»Nu kan tilsynet bruge mindre krudt på at lave lovgivning og i stedet bruge deres kræfter på at føre tilsyn. Det giver rigtig god mening at lade tilsynet fokusere på at komme ud i bankerne og kigge dem efter i sømmene. Det vil give et bedre og mere effektivt tilsyn,« siger Lone Saaby.

 

Dagens Gossip