Skærpet kurs mod knallertbøller: Unge risikerer at må vente med kørekort til bil

Fra i morgen kan det få mærkbare konsekvenser for unge, der tuner knallerten, kører beruset eller på anden måde opfører sig uforsvarligt i trafikken på knallert.

For at bekæmpe hasarderet knallertkørsel bliver det nemlig lettere for politiet at konfiskere en knallert, bøderne bliver sat i vejret, og som noget helt nyt kan alvorlige eller gentagne lovovertrædelser på knallert betyde, at den unge må vente med at få lov til at køre bil.

Den skærpede kurs fremgår af et sæt nye retningslinjer for behandling af knallertkøreres lovovertrædelser, som Rigsadvokaten netop har sendt til landets anklagere og politifolk på baggrund af en ændring af færdselsloven, der har til formål at højne færdselssikkerheden.

- Knallertkørere er desværre overrepræsenteret i ulykkesstatistikkerne. Lovgiver har derfor skærpet kursen mod knallertbøller, der fra nu af vil blive mødt med mere mærkbare konsekvenser. Eksempelvis må du vinke farvel til at kunne køre bil på din 18-års fødselsdag, hvis du kører alt for stærkt på en ulovlig knallert, fortæller senioranklager Anne Risager, om de nye regler.

Hun henviser dermed til en ny regel om, at knallertkørere under 18 år får udskudt retten til at få kørekort med et halvt år, hvis de laver så grove færdselsforseelser, at de mister retten til at køre knallert.

Den skærpede kurs betyder blandt andet:

• Mulighed for at frakende retten til at føre lille knallert
• Mulighed for at udskyde retten til at erhverve kørekort til bil, motorcykel og stor knallert.
• Højere bøder for kørsel på lille knallert.
• Udvidet adgang til konfiskation af lille knallert.

De nye regler træder i kraft i morgen.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip