Skal du låne penge til ny bil? Her er fælderne

Som med mange andre former for bank – og finansprodukter kan det virke uoverskueligt, når man skal danne sig et overblik over, hvad ens billån kommer til at koste, når alt er inkluderet. Der er flere bankbegreber, man skal tage stilling til, og det kan være svært at gennemskue, hvilke man skal forholde sig til.

Men frygt ej - vi giver dig her et overblik, så du ikke går galt i byen, når drømmebilen skal bringes hjem til garagen. Det behøver rent faktisk ikke at være så besværligt at få det fulde overblik over, hvordan du får det billigste billån. Man skal bare vide hvilke parametre, der er vigtigst at holde øje med.

Udbetaling gør lånet billigere
Først og fremmest skal du overveje eller undersøge, hvor meget du kan give i udbetaling til bilen. Jo større en udbetaling du kan lægge, jo billigere en rente vil du typisk få på billånet. Det er dog ikke alle udbydere af billån, hvor en udbetaling er påkrævet, men hvis det er muligt, så invester så mange penge i udbetalingen som muligt, så du kan slippe afsted med det billigste lån.

Renter, gebyr og ÅOP
Det kommer oftest til at virke uoverskueligt, når man skal gennemskue, hvad de forskellige banktermer dækker over. Hvor nogle banker vil markedsføre sig på lave renter, vil andre på den anden side slå på, at de har lave gebyrer.

Måden at komme omkring disse lokkende tiltag er at holde fokus på de årlige omkostninger i procent – ÅOP. De dækker over alle de omkostninger, som du kommer til at betale for dit lån, og er derfor det altoverskyggende parametre, som du skal kigge efter. Det inkluderer renter, gebyrer, etableringsomkostninger og eventuelt andre engangsomkostninger. Når du kigger på ÅOP, vil alle omkostninger – også engangsomkostningerne – være fordelt på hele lånets periode.

Nye biler giver bedre lån
Det er generelt nemmest og billigst at få en finansiering til bilkøb, hvis bilen er ny eller under 5 år gammel. Har du heller ikke penge til udbetaling, er det også typisk ved køb af nyere biler, at du kan få et lån i hus.

Det er oftest sådan skruet sammen, at du kan få et billån med en løbetid på ti år minus bilens alder. Skal du således låne til en bil, der er fire år gammel, kan du maksimalt tilbagebetale lånet over 6 år. Så jo ældre bilen er, jo svære kan det være at få oprettet et lån med lang løbetid.

Sammenlign dig til bedste lån
Når du skal finde frem til det billigste lån, kan du med fordel anvende en sammenligningsside, som kan give dig det fulde overblikket over, hvor du kan få det billigste lån.

Eksempelvis kan du på samlino.dk sammenligne priser på billån, således du er sikker på, at du får det billigste af slagsen. Ved blot at taste prisen på bilen, summen for udbetaling og løbetid på lånet ind på sammenligningssiden får du med det samme svar på, hvor du kan finde det billigste billån.

Sammenlign billån her.

 

Dagens Gossip