Skaldet sangerinde nægter duet med paven

Det ville være ren gudsbespottelse, hvis Sinéad O'Connor skulle optræde med den katolske kirkes overhoved, pave Frans.

Det mener sangerinden, der på sin hjemmeside sineadoconnor.com påstår, at hun har fået en ret bizar henvendelse fra produktionsselskabet bag American Music Awards.

- De ville have, at jeg skulle optræde med "Nothing Compares to You" og "Take me to Church" sammen med en ind til videre unavngiven anden "kunstner," forklarer O'Connor, der senere fik den hemmelige artist afsløret.

- Jeg fik at vide, at de ville have pave Frans til at introducere mig til prisuddelingen. Men eftersom paven ikke svarede på deres henvendelser, trak de så også min invitation tilbage, påstår O'Connor, der altså alligevel ikke skal optræde.

Men hvis paven havde sagt ja, havde hun nægtet. Hele gimmicken med paven skulle ifølge O'Connor være for at opbløde forholdet til den katolske kirke, som hun tidligere har lagt sig alvorligt ud med.

I 1992 rev skandalesangerinden nemlig et billede i stykker af den daværende pave under en tv-optræden. Det var en kæmpe provokation fra O'Connor, der som barn selv gik på katolsk kostskole i den irske hovedstad, Dublin.

- Jeg har aldrig hørt noget lignende. Hele idéen er jo både respektløs over for paven, for mig og for alle katolikker, raser den 47-årige sangerinde og fortsætter:

- Hvis man virkelig tror på Gud, så skal han eller hun i hvert fald ikke optræde i et tv-show, skriver hun.

Folkene bag produktionsselskabet har ind til videre afvist at kommentere på historien.

Læs Sinéad O'Connors blogindlæg om den påstående pave-anmodning her: http://www.sineadoconnor.com/2014/10/the-amas-and-the-most-appropriately...

Newspaq

 

Dagens Gossip