Skandaleramt cykelstjerne vil indrømme snyd

Den tidligere cykelstjerne Lance Armstrong overvejer at indrømme, at han har brugt ulovlige midler i sin kamp for at nå til tops i cykelsporten. Det skriver det amerikanske medie The New York Times.

Lance Armstrong har ifølge kilder fortalt samarbejdspartnere og embedsmænd fra det amerikanske antidopingagentur (Usada) om planerne.

Ifølge det amerikanske medie vil den tidligere cykelrytter indrømme, at han har taget præstationsfremmende præparater, og at han har brugt bloddoping.

Den tidligere cykelrytters motivation for at indrømme brug af doping er ifølge New York Times, at Armstrong ønsker at fortsætte sin karriere som atlet. Han håber at få tilladelse til at stille op i triatlon-konkurrencer.

Tim Herman, der er advokat for Armstrong, vil ikke bekræfte historien.

- Lance må tale for sig selv om det, siger Herman til New York Times.

Advokaten siger, at han har planer om at diskutere Armstrongs næste træk, når den tidligere verdensstjerne vender tilbage til USA.

I oktober fældede en 1000 sider lang rapport fra Usada Lance Armstrong. I rapporten står flere af Armstrongs tidligere holdkammerater frem og fortæller, hvordan de og Armstrong dopede sig.

Amerikaneren selv har dog altid nægtet at have brugt doping. Efter i mange år at have forsvaret sig med tungt skyts valgte han i august at sige "nok er nok".

For en måned siden besluttede den internationale cykelunions (UCI) at fratage Armstrong alle de resultater, han har opnået siden 1. august 1998. Han er ligeledes blevet bandlyst fra cykelsporten for altid.

Armstrong var i en årrække dominerende i cykelsporten, og han vandt i perioden 1999-2005 Tour de France syv gange.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip