Skarp kritik af Danske Banks kriseplan

I den kommende rapport, som Berlingske har fået indsigt i, er der således reserveret et selvstændigt, mindre afsnit til Danske Bank, hvor det beskrives, at Danske Bank langtfra var rustet til at imødegå den krise, som ramte Danmark og resten af verden i 2008. Oven i købet øgede banken sine risici i tiden op til krisen.

»Der er næppe tvivl om, at banken havde bragt sig i en sårbar situation, som givet bankens størrelse kunne ryste den finansielle stabilitet,« fremgår det af et foreløbigt udkast til rapporten, som ventes offentliggjort den 18. september.

Udvalget er nedsat af Erhvervs- og Vækstministeriet og har deltagelse af en gruppe af landets mest respekterede eksperter på finansområdet med CBS-professor Jesper Rangvid i spidsen.

Ifølge Berlingskes oplysninger er det også en af rapportens overordnede konklusioner, at særligt et større pengeinstitut, Danske Bank, fulgte en ekspansiv forretningsmodel og opnåede et stort indlånsunderskud. Forhold der ifølge rapporten havde betydning for Danmarks finansielle stabilitet.

Danske Bank ønsker ikke at udtale sig, før man har læst rapporten. Udvalgsformand Jesper Rangvid har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer.

 

Dagens Gossip