SKAT advarer om falske mails: Vælter ind i borgeres mailboks netop nu

19/05/2015 10:59

Ninna Andreasen

Nyheder
- Kære skatteyder, Vores registreringer viser, at du er kvalificeret til en tilbagebetaling af skat af: DKK 7149,00. Sådan begynder en mail, der er svindleres seneste forsøg på at snyde penge ud af danske skatteydere. SKAT advarer nu om, at der i den næste tid vil blive udsendt massevis af forsøg på at snøre danskere. - SKAT har netop udsendt forslag til en ny forskudsopgørelse til 300.000 borgere. Desværre ved vi af erfaring, at SKATs navn og logo misbruges af it-kriminelle - typisk i de perioder, hvor borgerne forventer at modtage information fra SKAT, skriver SKAT på sin Facebook-side. Tilsyneladende er de kriminelle blevet bedre til at få de såkaldte phising-mails til at lyde troværdige. - Der er ofte vedhæftet et link til en hacket hjemmeside, som bagmændene har kontrol over. I e-mailen forsøger man at lokke dig til at trykke på linket for at få adgang til dine fortrolige oplysninger, skriver SKAT. Beskyt dig selv mod databedrageri ved at følge disse råd: - Når du modtager nye opgørelser eller dokumenter i selvbetjeningsløsningen TastSelv på SKATs hjemmeside, vil du også modtage en personlig notifikation pr. e-mail - SKAT anmoder aldrig om kreditkortoplysninger eller andre personlige oplysninger i disse e-mails - Klik derfor aldrig på links direkte fra e-mails - Er du kommet til at udlevere personlige oplysninger, skal du straks kontakte dit pengeinstitut og politiet - Du kan altid tjekke validiteten i et link fra SKAT ved at holde musen over linket. Klik kun på linket, hvis der står skat.dk i adressen - Hvis du er i tvivl om e-mailens ægthed, bør du slette den Se eksempelvis billedet nedenfor af en mail, som i øjeblikket er i omløb.

Mest læste i dag

- Kære skatteyder, Vores registreringer viser, at du er kvalificeret til en tilbagebetaling af skat af: DKK 7149,00.

Sådan begynder en mail, der er svindleres seneste forsøg på at snyde penge ud af danske skatteydere.

SKAT advarer nu om, at der i den næste tid vil blive udsendt massevis af forsøg på at snøre danskere.

- SKAT har netop udsendt forslag til en ny forskudsopgørelse til 300.000 borgere. Desværre ved vi af erfaring, at SKATs navn og logo misbruges af it-kriminelle - typisk i de perioder, hvor borgerne forventer at modtage information fra SKAT, skriver SKAT på sin Facebook-side.

Tilsyneladende er de kriminelle blevet bedre til at få de såkaldte phising-mails til at lyde troværdige.

- Der er ofte vedhæftet et link til en hacket hjemmeside, som bagmændene har kontrol over. I e-mailen forsøger man at lokke dig til at trykke på linket for at få adgang til dine fortrolige oplysninger, skriver SKAT.

Beskyt dig selv mod databedrageri ved at følge disse råd:

- Når du modtager nye opgørelser eller dokumenter i selvbetjeningsløsningen TastSelv på SKATs hjemmeside, vil du også modtage en personlig notifikation pr. e-mail

- SKAT anmoder aldrig om kreditkortoplysninger eller andre personlige oplysninger i disse e-mails

- Klik derfor aldrig på links direkte fra e-mails

- Er du kommet til at udlevere personlige oplysninger, skal du straks kontakte dit pengeinstitut og politiet

- Du kan altid tjekke validiteten i et link fra SKAT ved at holde musen over linket. Klik kun på linket, hvis der står skat.dk i adressen

- Hvis du er i tvivl om e-mailens ægthed, bør du slette den

Se eksempelvis billedet nedenfor af en mail, som i øjeblikket er i omløb.