Skat afviser: Ejendomsvurderingen er ikke blevet udskudt

30/09/2013 17:03

BNB

Nyheder
Det oplyser skatteministeriet til Berlingske Nyhedsbureau.Ifølge DR Nyheder skulle Skat have udskudt ejendomsvurderingen, men det bliver altså dementeret. DR Nyheder skriver, at ejendomsvurderingerne skulle have været afsluttet 1. oktober, men at det ikke kommer til at ske.Der er dog tale om en misforståelse, 1. oktober er først og fremmest en intern skæringsdato i Skat, oplyser Skatteministeriet.»1. oktober er imidlertid ikke den dato, hvor boligejerne vil modtage en ny vurdering med posten. Datoen er derimod datoen for det prisniveau, vurdering af ejerboliger foretages i. Der er altså tale om en dato, der i første omgang er af betydning for sagsbehandlingen i Skat,« oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.Holger K. Nielsen udtaler ligesom tidligere, at skattemyndighederne arbejder på at finde en løsning på de tusindvis af offentlige ejendomsvurderinger, der har været præget af fejl siden 2003.»I øjeblikket er der flere forskellige modeller i spil, og derfor vil jeg heller ikke på nuværende tidspunkt udelukke nogen løsninger. En suspensionsmodel i forhold til 2013-vurderingen er ikke uden problemer, men det er et af de spor, vi arbejder med. Vi taler imidlertid om en øvelse, der både er praktisk og juridisk meget vanskeligt at gennemføre, og hvor der ikke er nogle nemme løsninger,« siger han.Rigsrevisorerne udtalte i august hård kritik af de fejlagtige vurderinger.BNB

Mest læste i dag

Det oplyser skatteministeriet til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge DR Nyheder skulle Skat have udskudt ejendomsvurderingen, men det bliver altså dementeret. DR Nyheder skriver, at ejendomsvurderingerne skulle have været afsluttet 1. oktober, men at det ikke kommer til at ske.

Der er dog tale om en misforståelse, 1. oktober er først og fremmest en intern skæringsdato i Skat, oplyser Skatteministeriet.

»1. oktober er imidlertid ikke den dato, hvor boligejerne vil modtage en ny vurdering med posten. Datoen er derimod datoen for det prisniveau, vurdering af ejerboliger foretages i. Der er altså tale om en dato, der i første omgang er af betydning for sagsbehandlingen i Skat,« oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Holger K. Nielsen udtaler ligesom tidligere, at skattemyndighederne arbejder på at finde en løsning på de tusindvis af offentlige ejendomsvurderinger, der har været præget af fejl siden 2003.

»I øjeblikket er der flere forskellige modeller i spil, og derfor vil jeg heller ikke på nuværende tidspunkt udelukke nogen løsninger. En suspensionsmodel i forhold til 2013-vurderingen er ikke uden problemer, men det er et af de spor, vi arbejder med. Vi taler imidlertid om en øvelse, der både er praktisk og juridisk meget vanskeligt at gennemføre, og hvor der ikke er nogle nemme løsninger,« siger han.

Rigsrevisorerne udtalte i august hård kritik af de fejlagtige vurderinger.

BNB